Nieuwe website Duojob

Achtergrond

Hans Boersma, oprichter van Digital Wizards, wilde graag een vluchteling in dienst nemen. Hij heeft lang gezocht, maar kon niemand vinden. Ook wist hij niet waar hij moest zoeken om een vluchteling te vinden die graag aan het werk wilde. Er bestond nog geen dergelijk platform waar werkgevers en vluchtelingen verenigd werden. Boersma wilde graag vluchtelingen die een baan zoeken en werkgevers die een vluchteling in dienst willen nemen, helpen. Hij creëerde het platform Duojob in augustus 2019, een online platform waar vluchtelingen en werkgevers elkaar kunnen vinden. Via Duojob kunnen vluchtelingen vrijwilligerswerk, stages en betaalde banen vinden.

Aanpak

Duojob is een heel nieuw initiatief van Digital Wizards. Voorheen werden enkel websites voor klanten gebouwd, waarbij eerst met de klant werd gesproken over haar wensen. Echter, Duojob is een initiatief van Digital Wizard zelfs. De website moet een maatschappelijke bijdrage leveren en is dus niet commercieel. Dit betekent dat een andere aanpak vereist is.

Grondig onderzoek en nauw samenwerken

Er is een team van professionals samengesteld om deze missie te voltooien. Er is eerst grondig onderzoek gedaan naar achtergrondinformatie over vluchtelingen en de mogelijkheden voor hen om te werken in Nederland. Welke regels zijn er? En waar moeten vluchtelingen aan voldoen voordat zij aan het werk mogen? Daarnaast is er nauw samengewerkt met Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland (SVA). Dit is een organisatie die vluchtelingen helpt integreren in Nederland en ze aan een baan probeert te helpen. Via SVA is veel informatie vergaard om het platform Duojob zo compleet mogelijk te maken. Daarnaast weet SVA als geen ander wat de belangen en behoeftes van vluchtelingen zijn. 

Tevens is er een uitgebreid zoekwoordenonderzoek uitgevoerd, zo kunnen de menu’s en teksten van de website gevuld worden met woorden waar mensen op zoeken in zoekmachines. Op deze manier wordt het platform Duojob sneller gevonden op diverse zoekmachines. 

Onze werkzaamheden

  • WordPress development.
  • Content vullen en pagina’s opstellen.
  • Zoekwoorden Onderzoek.
  • Maken logo en huisstijl.
  • Begeleiding livegang en nazorg.

Behaalde resultaten

  • Platform voor vluchtelingen gecreëerd.
  • Landelijke media behaald met PR-campagne.
  • Interviews met vluchtelingen afgerond en geplaatst op site.

ons werk duojob

Het bouwen van de website Duojob

Vervolgens is het team begonnen met de bouw van de WordPress-website Duojob. Het is belangrijk dat het platform makkelijk toegankelijk is voor zowel vluchtelingen als werkgevers. Daarom is er gekozen om aparte pagina’s te maken met informatie voor vluchtelingen en informatie voor werkgevers. Er is gekozen voor eenvoudig taalgebruik zodat vluchtelingen begrijpen wat er staat geschreven. 

Op Duojob zijn speciale features geplaatst waar bedrijven vacatures kunnen plaatsen en vluchtelingen hun cv kunnen plaatsen. Het is belangrijk dat het design van het platform eenvoudig en gestroomlijnd is, zodat alles makkelijk vindbaar is. Dit is belangrijk voor het doel van Duojob: mensen helpen!

Eindresultaat

Binnen een paar weken is het Digital Wizards gelukt om een goed werkende website neer te zetten met een design van hoge esthetische waarde. Via de SVA zijn diverse interviews geregeld met vluchtelingen, hun fascinerende en tragische verhalen zijn op Duojob geplaatst. Inhoudelijk is het platform erg sterk en de content is geoptimaliseerd voor SEO. Hierdoor is de site goed vindbaar op verschillende zoekmachines. Wij van Digital Wizards, hopen dat Duojob in de toekomst veel vluchtelingen zal helpen met het vinden van een baan in Nederland. Zo kunnen vluchtelingen zich toch weer een beetje thuis voelen!