Google Shopping uitbesteden

Google Shopping is een vergelijkingstool van Google: zoekresultaten worden vertoond bij de standaard tekstadvertenties. Google Shopping-advertenties bevatten onder andere een afbeelding en een prijs. Naast de Google Ads advertenties biedt Google Shopping veel extra omzetkansen voor webshops.

Digital Wizards is gespecialiseerd in webshops: van het maken van maatwerk webshops tot en met het winstgevend inzetten van Google Shopping. Samen met jou werken we een Google Shopping strategie uit die ervoor gaat zorgen dat je Google Ads campagnes een goede ROI krijgen: winstgevende omzet.

Google Shopping

Ten opzichte van standaard tekstadvertenties in Google Ads heeft Google Shopping een redelijk hoge instapdrempel qua (technische) kennis en ervaring. Daardoor is het vaak lastig om het maximale uit Google Shopping te halen en worden de ROI-doelstellingen niet behaald. Google Shopping is dan per saldo niet winstgevend.

Gelukkig kent Digital Wizards het SEA-vak als geen ander en zetten we graag voor jouw webshop Google Shopping-campagnes online.

 • We hebben eerst een kick-off meeting, zodat we goed weten wat je doelstellingen zijn en welke producten er wel/niet moeten worden vertoond in Google Shopping.
 • Hierna gaan we kijken hoe je webshop technisch is ingericht zodat we de data uit je webshop kunnen halen en kunnen bewerken met een tool: hiervoor gebruiken wij datafeed management tool Channable.

Wat heb je nodig voor Google Shopping?

Voordat je in Google Shopping kunt adverteren, heb je vier belangrijke onderdelen nodig:

 1. Een duidelijke strategie met betrekking tot producten die je wilt vertonen en de doel-CPA die je wenst te behalen.

 2. Een datafeed met daarin de producten en informatie waarmee je wilt adverteren, bij voorkeur gemanaged vanuit een datafeed manager, zodat je makkelijk artikelen kunt verrijken met beschikbare data.

 3. Een Google Ads-account waarin je je Google Shopping-campagnes opbouwt. Dit kan uiteraard een bestaand Google Ads-account zijn, waarin je tekstadvertenties en Display-campagnes beheert.

 4. Een Google Merchant-account, waarin je je datafeed laadt en waarin je webwinkel is geverifieerd door Google.

Digital Wizards neemt het gehele traject voor je uit handen, zodat je je niet druk hoeft te maken over de (technische) opzet.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Portfolio online marketing

Meer weten over de Google Shopping projecten die we hebben ondersteund? Wil je weten wat we hebben bereikt met SEA en SEO voor onze webshop klanten? Bekijk hier ons portfolio van online marketing projecten en tevreden klanten.

 • Bevlogen medewerkers die iedere dag opstaan met passie voor online marketing en jou verder op weg willen helpen. Hoe? Maatwerk advies gericht op het verbeteren van jouw website of webshop.

 • Een mooi en strak webdesign die je diensten en producten goed uit de werk laten lopen. Mooie webdesigns waar ook na wordt gedacht over functionaliteit en conversiekansen.

 • Maatwerk websites door medewerkers met >10 jaar ervaring in webdesign en webdevelopment. Nieuwe websites die technisch goed werken én er goed uitzien qua design.

 • We zijn gespecialiseerd in SEA & SEO en weten precies hoe we je doelgroep moeten bereiken. Rappe teksten die ervoor zorgen dat je beter gevonden gaat worden met SEA en SEO.

 • Enthousiaste en leergierige medewerkers die klaar staan om van jouw website of webshop een succes te maken. Een team dat een verlengstuk wordt van jouw organisatie.

Stappenplan Google Shopping

Google Shopping biedt veel kansen voor webshops: mits Google Shopping juist is opgezet en er goed gestuurd wordt op een goede ROI. Voor een goede opzet van Google Shopping hanteren we deze stappen.

We gaan samen met jou bekeken welke doelstellingen je hebt voor Google Shopping. Welke producten wil je wel/niet doorzetten in Google Shopping en wat is de marge/voorraad van (sub)categorieën?

Idealiter werken we ook een online marketing plan voor je uit.

De brondata zal worden geanalyseerd en problemen/kansen in kaart gebracht. Op basis hiervan worden de structuur bepaald zoals het ingericht gaat worden binnen Google Shopping.

Vanuit de bronfeed wordt in Channable een uitgebreide productfeed worden opgebouwd die gebruikt wordt voor het opzetten van de Google Shopping campagnes.

Zodra de Google Shopping campagnes live staan zullen we deze monitoren, bijsturen en sturen op een winstgevende ROI.

Onze artikelen over
Online Marketing

Meer weten over Google Shopping, SEA of online marketing? Digital Wizards schrijft regelmatig artikelen over ontwikkelingen rond online marketing. Nog geen eigen webshop of nieuw met online marketing? Geen probleem, artikelen zijn ingedeeld in drie niveau’s: beginner, medium en gevorderd, zodat iedereen op niveau artikelen kan lezen.

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  ROI van SEA berekenen

  Als je ergens je geld in investeert wil je natuurlijk ook dat het wat oplevert, zeker met SEA.  Omzet is helaas niet gelijk…

Werkgebied Digital Wizards

Benieuwd wat Digital Wizards voor jou kan doen betreft het uitbesteden van je SEA Google Shopping? Digital Wizards werkt door heel Nederland en ook voor internationale klanten. Doordat we in Amstelveen zijn gevestigd, hebben we wel veel ervaring en referenties voor SEA-dienstverlening in de volgende plaatsen.

Professionele en fijne samenwerking met snelle communicatie. Erg blij mee!

Juizs white logo
5/5

Maatwerk webshop & online marketing

Ruim een jaar SEA klant van Digital Wizards en nu ook mijn nieuwe website door hen laten bouwen. Dit is inmiddels al mijn 3e site dus inmiddels weet ik wel het onderscheid tussen een gemiddelde ontwikkelaar en een partij die echt voor het maximale voor de klant gaat. En zo’n partij is Digital Wizards.

Jouw gegevens