Performance Max

Samenvatting Artikel

Als je weleens gebruikmaakt van Google Ads, dan heb je vast al eens gehoord over Performance Max. Performance Max is een campagnesoort die prestaties probeert te maximaliseren binnen jouw gestelde doel. Performance Max vormt een aanvulling op campagnes die zijn gebaseerd op zoekwoorden in het zoeknetwerk, maar ook voor Google Shopping, Display en Video campagnes. Door een combinatie van al deze campagnesoorten worden er meer conversies gegenereerd voor klanten.

Met Performance Max kun je de prestaties verbeteren op basis van de opgegeven conversiedoelen. In dit artikel lees je meer over hoe Performance Max dit doet. Daarna sluiten we af met een aantal tips die je helpen bij het opzetten van een Performance Max campagne.

Over Performance Max

Performance Max is op dit moment het nieuwste campagnetype binnen Google en is volledig geautomatiseerd. Doordat Google Ads dit volledig automatiseert, betekent het wel dat je minder controle hebt over je campagnes – zeker vergeleken met campagnes uit het ‘oude’ Google AdWords, bijvoorbeeld:

  • Het doen van biedingen per zoekwoord is niet mogelijk binnen Performance Max, daarnaast is het zelf toevoegen van negatives niet mogelijk.
  • Je krijgt bij het gebruik van Performance Max minder inzichten dan bij andere campagnetypes, er zijn zo goed als geen rapportagemogelijkheden.
  • Google maakt zelf content zoals bijvoorbeeld YouTube video die wordt samengesteld met jouw tekstjes en ingevoerde afbeeldingen.

Tips bij het gebruik van Performance Max

Om je op weg te helpen, hebben we wat tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips gaan over de invulling van je Performance Max campagne:

  • In de kopteksten en de beschrijvingsregels staat idealiter alleen maar belangrijke informatie die je wilt uitlichten. 
  • Gebruik hoofdletters op de juiste manier. Zo gebruik je hoofdletters aan het begin van de zin, maar ook voor de woorden die je wilt uitlichten. Deze woorden trekken direct de aandacht van de lezer.
  • Zorg voor een duidelijke onderscheiding tussen de kopteksten en de beschrijvingsregels. Deze mogen niet overeen komen, zodat deze voor elk advertentietype kunnen worden gebruikt.
  • Zorg dat de afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en dat je het maximaal aantal toevoegt aan je campagne. Op deze manier geef je Google meer keuze om de best presterende afbeeldingen weer te geven.
  • Het gebruik van beeldmateriaal versterkt je merk en vertegenwoordigt je bedrijf. Als je geen beeldmateriaal hebt, maak je gemakkelijk een video met de gratis online tool: YouTube Video Maker, op die manier houd je meer controle.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Blog

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

De mogelijkheden van AI-tekstschrijvers

Teksten laten schrijven door robots? Met AI-tekstschrijvers kun tegenwoordig makkelijk teksten laten schrijven, maar wat houdt het precies in?

5 design trends in 2022

Design is een belangrijk aspect van elke website of webshop. Lees hier 5 tips voor webdesign trends in 2022 zodat je weer op de hoogte bent.

Andere marketing termen

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Backlinks

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?