10 leuke WordPress plug-ins voor SEO

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Beginner

Samenvatting Artikel

WordPress is een flexibel en veelzijdig systeem waar je meer uit kan halen met de juiste plug-ins. Ben je op zoek naar leuke SEO plug-ins om je website naar een hoger niveau te tillen? Er bestaan meer dan 58.000 WordPress plug-ins waaruit je kunt kiezen. Dit maakt het voor nieuwe gebruikers ontzettend overweldigend om de juiste plug-ins te vinden.

In dit artikel zullen we 10 leuke WordPress SEO plug-ins uitlichten. 

1. Yoast SEO

Een belangrijk aspect van je website is SEO. Als de SEO van je website in orde is, zorgt het voor meer organisch verkeer naar je website. Hoewel WordPress standaard al SEO-vriendelijk is, is er zoveel meer dat je kunt doen om het verkeer naar je website te genereren.

Yoast SEO is één van de populairste WordPress plug-ins en is een echte must voor iedere website. Het is een relatief eenvoudige manier om snel de prestaties van jouw website te verbeteren.

2. Smush  / Smush Pro

Het is belangrijk dat de foto’s op jouw website het juiste formaat hebben en niet te veel data omvatten. Smush Pro is een handige tool om snel en gemakkelijk alle foto’s te formatteren zonder kwaliteit te verliezen. Op deze manier hoef je niet alle foto’s handmatig aan te passen en hebben alle foto’s hetzelfde uiterlijk.

3. Hummingbird 

Hummingbird is een plug-in die niet kan ontbreken in je plug-in repertoire. Deze plug-in verhoogt de snelheid van jouw website door verschillende processen efficiënter te maken. Zo worden bijvoorbeeld de teksten gecomprimeerd en worden bepaalde bestanden vooraf ingeladen. Deze kleine handigheden zorgen ervoor dat jouw website veel sneller wordt.

4. WP Rocket

WP Rocket is een cache plug-in die ervoor zorgt dat jouw website sneller draait. Het grote voordeel is dat je verder niks hoeft te doen. Zodra je de plug-in hebt geïnstalleerd, zal je meteen merken dat je website veel sneller laadt. Je hoeft dus niet zelf codes te schrijven wat ervoor zorgt dat de plugin voor iedereen toegankelijk is. 

5. 301 Redirection

Redirection is een handige WordPress plug-in om snel redirects door te voeren en 404-pages op te sporen. Deze plug-in stelt je in staat om snel redirects door te voeren. Of het nu gaat om een site met tien of duizenden backlinks, deze plug-in zorgt ervoor dat alle landingspagina’s in orde zijn. 

6. WPML (WordPress Multilingual Plug-in)

Wil je graag een grotere doelgroep bereiken in verschillende landen? Dan is de WPML plug-in ideaal voor jou. Deze plug-in helpt je in no-time met het plaatsen van vertalingen op jouw website in diverse talen. Daarnaast is WPML ook nog eens SEO-vriendelijk, de vertalingen worden namelijk aangepast aan het zoekvolume van de woorden in de desbetreffende taal.

7. Elementor

Een pagebuilder voor betere SEO? Zeker! Je wilt snel een mooie website bouwen die goed in gebruik is en bovendien snel. Met Elementor bouw je razendsnel de mooiste websites. De interface van het thema is zeer gebruiksvriendelijk waardoor iedereen dit thema kan gebruiken. Of je nu een ervaren WordPress developer bent of pas net bent begonnen met het maken van websites, het Elementor thema stelt iedereen in staat om goede websites te maken – websites die snel laden, wat goed is voor de SEO.

8. WooCommerce Google Analytics

WooCommerce Google Analytics is een echte must als je goed inzicht wilt hebben in de data van jouw maatwerk webshop. Deze plug-in trackt zeer nauwkeurig het verkeer van jouw webshop en stuurt de data door naar Google Analytics. Zo krijg je makkelijk inzicht in de verkoopcijfers, verkoopprijzen en conversieratio’s van jouw producten. Deze plug-in mag niet ontbreken als je je webshop wilt optimaliseren.

9. WPForms

Iedere website heeft een contactformulier nodig waar mensen eenvoudig vragen kunnen stellen. Maar het ontwerpen van een goed functionerend contactformulier kan nog knap lastig zijn. WPForms biedt hier een oplossing voor. Deze plug-in stelt je in staat om eenvoudig een contactformulier te ontwerpen. De contactformulierbouwer heeft een visueel aspect waardoor je weinig codeerkennis nodig hebt. Ideaal dus voor zowel beginners als gevorderden. 

10. SEMrush SEO writing assistant

Naast de zeer uitgebreide mogelijkheden van SEMrush via de SEO-tool zelf is er ook een leuke SEO plug-in. Deze plug-in van SEMrush werkt nauw samen met SEO Yoast en geeft je hulp met het schrijven van content. Denk bijvoorbeeld aan de leesbaarheid, maar bijvoorbeeld ook aan zoekvolumes en adviezen voor zoektermen in je tekst. 

Ben je enthousiast geraakt door deze handige SEO plug-ins en wil je nu zelf ook een website? Bij Digital Wizards ben je op het juiste adres voor maatwerk websites

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Beginner

Wat is SEO?

Leestijd: 8 minuten

SEO: Zoekmachine optimalisatie Heb je een eigen webshop of website, maar komt deze niet hoog in de resultaten in Google? Krijgt je website…

Medium

Domein autoriteit

Leestijd: 8 minuten

Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens