10 leuke WordPress plug-ins voor SEO

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Beginner

Samenvatting Artikel

WordPress is een flexibel en veelzijdig systeem waar je meer uit kan halen met de juiste plugins. Ben je op zoek naar leuke WordPress plugins om je website naar een hoger niveau te tillen? Er bestaan meer dan 58,000 plugins waaruit je kunt kiezen. Dit maakt het voor nieuwe gebruikers ontzettend overweldigend om de juiste plugins te vinden. In dit artikel zullen we de 10 leuke WordPress plugins uitlichten. 

WordPress Plugins voor SEO

 1. Yoast SEO
  Een belangrijk aspect van je website is SEO. Als de SEO van je website in orde is, zorgt het voor meer organisch verkeer naar je website. Hoewel WordPress standaard al SEO-vriendelijk is, is er zoveel meer dat je kunt doen om het verkeer naar je website te genereren.
  Yoast SEO is één van de populairste WordPress plugins en is een echte must voor iedere website. Het is een relatief eenvoudige manier om snel de prestaties van jouw website te verbeteren.

 2. Smush  / Smush Pro
  Het is belangrijk dat de foto’s op jouw website het juiste formaat hebben en niet te veel data omvatten. Smush is een handige tool om snel en gemakkelijk alle foto’s te formatteren zonder kwaliteit te verliezen. Op deze manier hoef je niet alle foto’s handmatig aan te passen en hebben alle foto’s hetzelfde uiterlijk.

 3. Hummingbird
  Hummingbird is een plugin die niet kan ontbreken in je plugin repertoire. Deze plugin verhoogt de snelheid van jouw website door verschillende processen efficiënter te maken. Zo worden bijvoorbeeld de teksten gecomprimeerd en worden bepaalde bestanden vooraf ingeladen. Deze kleine handigheden zorgen ervoor dat jouw website veel sneller wordt. 

 4. WP Rocket
  WP Rocket is een cache plugin die ervoor zorgt dat jouw website sneller draait. Het grote voordeel is dat je verder niks hoeft te doen. Zodra je de plugin hebt geïnstalleerd, zul je meteen merken dat je website veel sneller laadt. Je hoeft dus niet zelf codes te schrijven wat ervoor zorgt dat de plugin voor iedereen toegankelijk is. 

 1. Redirection
  Redirection is een handige WordPress plugin om snel redirects door te voeren en 404-pages op te sporen. Deze plugin stelt je in staat om snel redirects door te voeren. Of het nu gaat om een site met tien of duizenden backlinks, deze plugin zorgt ervoor dat alle landingspagina’s in orde zijn. 

 1. WPML (WordPress Multilingual Plugin)
  Wil je graag een grotere doelgroep bereiken in verschillende landen? Dan is de WPML plugin ideaal voor jou. Deze plugin vertaalt in no-time jouw website in diverse talen. Je hoeft dus niet meer een vertaler in te huren. Daarnaast is WPML ook nog eens SEO-vriendelijk, de vertalingen worden namelijk aangepast aan het zoekvolume van de woorden in de desbetreffende taal.

Pagebuilders

 1. Elementor
  Wil je graag eenvoudig en snel een goede WordPress pagina bouwen? Dan is het Elementor thema ideaal. Met deze plugin bouw je razendsnel de mooiste websites. De interface van het thema is zeer gebruiksvriendelijk waardoor iedereen dit thema kan gebruiken. Of je nu een ervaren WordPress developer bent of pas net bent begonnen met het maken van websites, het Elementor thema stelt iedereen in staat om goede websites te maken.

 2. Divi
  Wil je graag een goede en strakke website bouwen, maar heb je weinig ervaring met coderen? Dan is het Divi thema de perfecte oplossing voor jou. Deze plugin focust zich vooral op het visuele aspect van websites bouwen. Je hoeft geen moeilijke codes in de back end meer te schrijven. Alles bij dit thema vindt plaats in de front end. Wil je iets toevoegen? Dan kun je dit simpel met een paar muisklikken toevoegen op de voorpagina. 

Overig

 1. WooCommerce Google Analytics
  WooCommerce Google Analytics is een echte must als je goed inzicht wilt hebben in de data van jouw maatwerk webshop. Deze plugin traceert zeer nauwkeurig het verkeer van jouw webshop en stuurt de data door naar Google Analytics. Zo krijg je makkelijk inzicht in de verkoopcijfers, verkoopprijzen en conversieratio’s van jouw producten. Deze plugin mag niet ontbreken als je eenvoudig je webshop wilt optimaliseren.

 2. WPForms
  Iedere website heeft een contactformulier nodig waar mensen eenvoudig vragen kunnen stellen. Maar het ontwerpen van een goed functionerend contactformulier kan nog knap lastig zijn. WPForms biedt hier een oplossing voor. Deze plugin stelt je in staat om eenvoudig een contactformulier te ontwerpen. De contactformulierbouwer heeft een visueel aspect waardoor je weinig codeerkennis nodig hebt. Ideaal dus voor zowel beginners als gevorderden. 

Ben je enthousiast geraakt door deze handige WordPress plugins en wil je nu zelf ook een website? Bij Digital Wizards ben je op het juiste adres voor maatwerk websites

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Advanced

Wat is Trust Flow?

Leestijd: 6 minuten

SEO is een zeer breed en divers vakgebied. Er zijn immers talrijke factoren die bepalen in hoeverre een website een goede vindbaarheid heeft…

Medium

Google Keyword planner

Leestijd: 7 minuten

Succes met SEA en SEO begint bij een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het goed inzamelen van data waaronder kansrijke zoekwoorden en een concurrentie analyse.

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 (+31) 203541458

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

— Hans Boersma
Hans Boersma Digital Wizards