Zoekmachine optimalisatie: SEO

Wil je hoger organisch ranken met je website, of heb je het idee dat het organische verkeer ‘niet helemaal lekker loopt’? Digital Wizards heeft veel ervaring met het verbeteren van websites, teksten en website autoriteit met als doel: betere SEO.

Wat is SEO?

SEO (Search Engine Optimalization) omvat het optimaliseren van een website op zo een manier dat er steeds meer bezoeken komen op de website vanuit zoekmachines als Google en Bing. Om dit te realiseren moeten er allerlei interne en externe factoren aan de website geoptimaliseerd worden.

Hoe SEO verbeteren?

Bij het optimaliseren van SEO is het belangrijk om te kijken naar de drie belangrijkste aspecten van SEO:

1. SEO-Techniek

Bij de techniek gaat het vooral om de teksten die weergegeven worden in de zoekmachine. Denk hierbij aan de Title (titel) en Meta description (meta beschrijving), maar ook aan het Robots.txt bestand. Dit bestand geeft de zoekmachine instructies en vertelt deze welke pagina’s van je website te bezoeken of ‘crawlen’. Komen  redirects niet goed door of laadt de pagina te traag? Dit zijn allemaal factoren die je SEO-resultaten technisch beperken.

2. SEO-Content

Een andere SEO techniek heeft te maken met content. Het is belangrijk om geen dubbele informatie, of ‘Duplicate Content’ op je website te hebben. Dit gebeurt als dezelfde teksten op verschillende pagina’s staan. Door middel van een canonical tag, kan je de zoekmachine vertellen wat de originele URL van een pagina is, zodat er geen dubbele content ontstaat. Daarnaast wil je dat je website goede en uitgebreide teksten bevat die wat vertellen over je dienst of product.

3. SEO-Autoriteit

Wat ook erg belangrijk is in SEO, is de autoriteit. Domain Authority wordt gezien als een belangrijke component als het aankomt op autoriteit. Hierin wordt gekeken naar hoeveel links (met waarde) naar de pagina verwijzen. Hoe meer (goede) links er van andere pagina naar de website verwijzen, hoe hoger de Domain Authority is.

Conclusie zoekmachine optimalisatie

In de meest ideale situatie zijn deze drie SEO-aspecten in balans en zal je website een hoge positie krijgen in Google’s zoekresultaten. Bij SEO optimaliseren komt veel tijd en kennis kijken, maar met de juiste inzet groeit je verkeer organisch binnen aanzienlijke tijd doordat je hoger én relevanter organisch rankt.

Meer weten of wil je een gratis audit van je SEO-resultaten? Neem contact met ons op via 020-3541458 of info@digitalwizards.nl.