Website migratie: van 9 websites naar 1

Een migratie van 9 websites naar één website met behoud van SEO: Digital Wizards heeft dit succesvol uitgevoerd voor Digital Customer Care

Website migratie van 9 websites naar 1

Voor Digital Customer Care hebben we een content en SEO migratie gedaan van 9 websites naar één. Als je op zoek bent naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in webcare en live chat uitbesteden, dan is Digital Customer Care het juiste bedrijf.  Doordat het bedrijf flink doorgroeit is er in de loop van de tijd een groei geweest van nieuwe websites: elk voor een specifiek land en taal. Op een gegeven moment was het aantal websites opgelopen tot 9, waarbij sommige websites ook nog meerdere talen hadden.

Doordat dit qua onderhoud niet meer te doen was, ontstond er vanuit Digital Customer Care het belang voor één website voor alle landen. Daarnaast waren er ook verschillende labels met verschillende namen waardoor er niet vanuit één duidelijke merknaam geopereerd kon worden. Digital Wizards kreeg de opdracht om een websitemigratie uit te voeren waarbij zowel de content als de SEO goed overgezet wordt.

Omvang van de migratie

In de loop der tijd heeft Digital Customer Care veel nieuwe diensten erbij gekregen en hier werd telkens een nieuw merk en website voor gelanceerd. Klanten herkenden de naam Digital Customer Care van e-mails en facturen en het was daarom ook een logische stap om te kiezen voor één overkoepelende website. De volgende websites werden gemigreerd:

  • Digital Customer Care: digitalcustomercare.nl naar digitalcustomercare.eu
  • Webcare Pro: webcarepro.nl naar digitalcustomercare.eu
  • Live Chat Pro: livechatpro.nl, livechatpro.be, livechatpro.fr en livechatpro.co.uk naar digitalcustomercare.eu
  • Cheap Chats: cheapchats.nl naar digitalcustomercare.eu
  • Myanswers.io: myanswers.io naar digitalcustomercare.eu

De bedoeling was om de nieuwe website te laten draaien op een ‘.nl’ domein, maar vanuit een internationaal oogpunt zou dit niet ideaal zijn. Daarom werd er gekozen voor ‘.eu’.

Plan van aanpak

De migratie begon eerst met een sessie, waarbij we samen met de klant moesten kijken naar een strategie om alles op één website te zetten. Het was niet alleen belangrijk dat de nieuwe website alle diensten en talen bevatte, maar ook dat alle content en SEO-posities in tact bleven of zelfs zouden stijgen. Digital Wizards is daarna eerst begonnen met de nieuwe website door een kopie te maken van digitalcustomercare.nl en deze op een pre-live omgeving te zetten. Hierop hebben we het thema geoptimaliseerd, naast een aantal andere zaken:

  • Mogelijke plug-in problemen geëlimineerd op de nieuwe website en de snelheid verhoogd.
  • Alle interne links nagelopen en foute of dode links opgelost.
  • Samen met de klant gekeken naar content wat nog miste op de pre-live omgeving. De andere 6 websites hadden namelijk nog content die relevant was voor de diensten en opgebouwde SEO-waarde.

Zodra alle content op de andere 8 websites een plekje had gekregen op de nieuwe site, is de pre-live omgeving live gezet op digitalcustomercare.eu. Meteen erna is digitalcustomercare.nl doorgezet naar digitalcustomercare.eu. Veel pagina’s bleven hetzelfde, maar er waren ook veel oude 404-pagina’s die we met een redirect bestand moesten verwerken in de .htaccess. Na deze eerste migratie, hebben we een migratie gedaan voor alle andere landen en talen.

Klant
Klant

Digital Customer Care

Periode
Periode

November 2020 – mei 2021

Werkzaamheden
Werkzaamheden

Website migratie: SEO en content

Resultaat
Resultaat

Van 9 websites naar 1 met behoud SEO-posities

Gerelateerde projecten

Benieuwd aan welke andere gerelateerde projecten Digital Wizards nog meer heeft gewerkt? Bekijk hier diverse projecten waarin we onder andere SEA, SEO of een maatwerk website hebben ingezet.

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van online marketing. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Welke expertises hebben we ingezet?

SEA, SEO of toch een maatwerk website: bij Digital Wizards ben je op het juiste adres. Voor dit project hebben we de volgende expertises ingezet om tot een goed resultaat te komen.

[portfolio_slider_related_service]

Jouw gegevens