Marketing Termen

Er zijn diverse marketing termen die gebruikt worden binnen online marketing. AdWords, CTR, CRO en andere marketing termen lichten we toe in onderstaande artikelen. Gebruik onderstaand alfabetische overzicht van marketing termen of gebruik de letters van A-Z om op jouw marketing term naar keuze te oriënteren.

F

I

V

W

X

Y

Online marketing termen

Veel marketingtermen worden tegenwoordig gebruikt om marketingactiviteiten te begrijpen en te bespreken. Ales

 je net bij een online marketing bureau werkt: het is fijn om te weten wat je collega’s bedoelen als ze het hebben over CTR of CPA. Wil je een overzicht van online marketing termen?

Bekijk hier veel gebruikte online marketing termen:

  • SEA (Search Engine Advertising): marketingactiviteit is gericht op het genereren van traffic naar een website door middel van betaalde advertenties op zoekmachines, met name Google Ads.
  • SEO (Search Engine Optimization): marketingactiviteit gericht op het verbeteren van de positie van een website in de zoekresultaten van zoekmachines, met als doel meer bezoekers te genereren.
  • Affiliate marketing: marketingtechniek waarbij adverteerders producten of diensten aanbieden via affiliates, ook bekend als publishers.
  • Social media marketing: marketingactiviteit gericht op het genereren van engagement op sociale media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.
  • E-mail marketing: marketingactiviteit gericht op het verzenden van e-mails naar leads of (webshop) klanten, met als doel om verkoop te genereren.
  • Content marketing: marketingtechniek die inhoud gebruikt om bezoekers te trekken en merkwaarde te creëren.

Wil je naast marketing termen ook meer weten over websites en web development? Bekijk hier ons overzicht van website termen die een goede indruk geeft van veel voorkomende termen.

Jouw gegevens