ETA (Expanded Text Ads)

Samenvatting Artikel

Binnen Google Ads zijn er diverse soorten advertenties mogelijk, waaronder display, video, shopping en tekstadvertenties. Binnen de tekstadvertenties werken we doorgaans met Expanded Text Ads, oftewel ETA’s.

Over Expanded Text Ads

De ETA’s zijn de opvolger van de standaard tekst advertenties die een stuk beperkter waren qua invoervelden en zichtbare URL. ETA’s werden in 2016 ingevoerd en waren jarenlang de standaard binnen Google Ads.

Met ETA’s heb je dit als invoervelden mogelijk:

Kop: 25 tekens
Beschrijvingsregel 1: 35 tekens
Beschrijvingsregel 2: 35 tekens
Zichtbare URL: 35 tekens

Stop Expanded Text Ads

In 2021 werd het duidelijk dat Google de ETA’s ging uitfaseren om plaats te maken voor Responsive Search Ads (RSA). Tot en met 30 juni 2022 kun je nog ETA’s aanmaken, maar vanaf 1 juli 2022 is dit niet meer mogelijk.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Blog

Caching

Caching is een techniek waarmee je gegevens en bestanden tijdelijk opslaat in een digitale opslagplaats, oftewel een cache.

Beste Google Fonts

Ben je op zoek naar het beste Google Font voor jouw nieuwe website? Er zijn natuurlijk enorm veel Google Fonts beschikbaar: wij helpen je op weg.

WordPress specialist

Wanneer we het hebben over een Wordpress specialist, dan hebben we het over een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het maken van websites via het content management systeem Wordpress.

Andere marketing termen

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Backlinks

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet.

AdWords

AdWords of Google Ads? Lees hier alles over het advertentieplatform van Google.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Hans Boersma - Digital Wizards boksen