Backlinks

Samenvatting Artikel

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet. Google beschouwt links als een stem, dus het krijgen van nieuwe links zorgt ervoor dat je meer stemmen krijgt en de verkiezing (voor een zoekterm) wint. Backlinks zijn dus cruciaal voor het verder ophogen van de autoriteit van jouw website.

Houd er rekening mee dat je backlinks krijgt die de SEO van je website verbetert en niet schaadt. Ze moeten afkomstig zijn van websites die verband houden met wat jij doet. Meer stemmen voor jouw website betekent meer geloofwaardigheid en naar alle waarschijnlijkheid, een hogere positie voor relevante zoektermen.

Wat zijn goede backlinks?

Zoals gezegd zoeken we backlinks die de SEO van je website verbetert. Hoe weet je of backlinks goed zijn? Als je hoger in de Search Engine Results Page (SERP) wilt scoren, focus dan op kwalitatieve backlinks, hiervoor geldt:

Een enkele backlink van hoge kwaliteit kan krachtiger zijn dan 1.000 backlinks van lage kwaliteit. Het blijkt dat backlinks van hoge kwaliteit vaak dezelfde belangrijke eigenschappen delen:

  1. Ze komen van vertrouwde, gezaghebbende websites met een hoge autoriteit.
  2. Het focus zoekwoord zit meestal in de ankertekst van de link.
  3. De website (en pagina) zijn gerelateerd aan het onderwerp van jouw website.
  4. Goede backlinks zijn ‘follow’ links en geen ‘no-follow’ links.
  5. De backlink is van een website die nog niet eerder naar jouw website heeft gelinkt.

Domein autoriteit en backlinks

Om bovenstaande 5 punten te onderzoeken kun je handmatig te werk gaan of je kunt SEO-tools inzetten. Met name betaalde SEO-tools zoals MOZ, Ahrefs en SEMrush bieden een schat aan informatie over potentieel interessante backlinks. Deze SEO-tools werken met metric die ‘Domein Autoriteit‘ heet en geeft weer wat de autoriteit is van een website en/of domeinnaam.

Wil je jouw online marketing naar een hoger niveau tillen? Laat SEA en SEO over aan Digital Wizards. Wij zorgen voor winstgevende SEA-campagnes en meer organische bezoekers op je website of webshop. Klaar om te groeien? Neem direct contact op en spar met onze eigenaar, Hans Boersma.

Blog

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

Andere marketing termen

ROI

ROI staat voor "Return on Investment" en is een cruciale financiële metric die wordt gebruikt om de efficiëntie of winstgevendheid van een investering te meten.

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?