SEA uitbesteden?

Wil je hulp bij het krijgen én behouden van een prominente positie binnen Google? Zoekmachinemarketing kent voor SEA-bureau Digital Wizards geen geheimen meer. Voor het creëren van een succesvolle campagne en het verhogen van jouw ROI ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat is SEA?

Zoekmachine adverteren (SEA) omvat het kopen van advertentieruimte op populaire zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo. De advertentieruimte wordt gekocht door te bieden op bepaalde zoektermen (keywords). De adverteerder betaalt hierbij per klik op de advertentie. Er zijn verschillende advertentiemogelijkheden binnen SEA:

1. Bij tekstadvertenties kiest de adverteerder bepaalde zoektermen waar de advertentie getoond kan worden. Deze termen worden opgedeeld in ad groups. Als een gebruiker een zoekterm uit een bepaalde ad group gebruikt, zal de advertentie getoond worden.

2. Google Shopping: Bij Google Shopping ads worden er productadvertenties getoond die door de adverteerder bij Google ingediend kunnen worden. Hierdoor wordt de consument de producten getoond waar zij naar zoeken.

3. Display Ads: Display ads tonen foto’s of tekst in de vorm van een advertentie op een van de websites die gekoppeld is aan het Google adverteerders netwerk. Ook hier wordt er gekeken naar relevante zoektermen.

4. Video-ads: Video advertenties worden met name vertoond op YouTube.

5. Gmail-ads: Deze e-mail advertenties worden vertoond op Googles eigen mail service, Gmail.

Afhankelijk van jouw doelstellingen en wensen passen we een mix toe van de vijf bovenstaande advertentiemogelijkheden. 

SEA-strategie opstellen

Voordat SEA kan worden uitbesteed en Digital Wizards hiervoor een traject opstart, is het belangrijk doelen voor ogen te hebben en deze op te stellen. Wil je mensen bewust maken van jouw merk of nieuwste product: wil je meer leads ontvangen of heeft e-commerce de hoogste prioriteit voor jouw organisatie? In een eerste kick-off sessie onderzoeken wij de haalbaarheid van de doelstellingen en bepalen we samen KPI’s en targets. Op basis van deze ‘opportunity scan’ rollen wij een succesvolle SEA-strategie uit met de juiste biedingen en content voor de juiste doelgroep met de juiste zoekwoorden.

SEA-optimalisatie

Zoekwoorden onderzoek gedaan?
Campagne structuur uitgedacht?
Budgetten en doel-CPA’s vastgesteld?

Na het opzetten van SEA-campagnes in Google Ads of Microsoft Advertising begint het pas echt. Digital Wizards is – afhankelijk van de grootte van je account – op dag of weekbasis bezig met optimalisaties.

Hoe blijf jij als klant op de hoogte van onze successen? Door maandrapportages en realtime dashboards op te stellen heb je altijd inzicht in de nieuwste resultaten.

SEA-budget bepalen

Voor bedrijven die net starten met Online Marketing is het vaak spannend budget vrij te maken voor Google Ads. Digital Wizards heeft veel SEA-ervaring bij grote bedrijven, maar ook met het opstarten van nieuwe SEA accounts. Zeker in het begin is het aan te raden klein te beginnen en hiermee succesjes te behalen. Deze succesjes zijn intern te gebruiken om aan te tonen dat SEA winstgevend is.

SEA bij Digital Wizards

Optimaal vindbaar zijn; Digital Wizards heeft de kennis en tools in huis om dit mogelijk te maken voor jouw organisatie. Onze specialisten zijn allen Google Ads Certified: SEA-consultants die jouw campagne interpreteren, beheersen en optimaliseren. Wij hebben als uitgangspunt jouw organisatie zichtbaar te maken in alles fases van de customer journey van jouw potentiële klant.

“Wil je hulp bij het krijgen én behouden van een prominente positie binnen Google?”

Voordelen SEA

Het in orde hebben van de SEA van een website heeft meerdere voordelen. Een daarvan is dat het voor meer verkeer op de website zorgt. Je zorgt ervoor dat je te vinden bent op het internet voor meer mensen, wat goed kan zijn voor je webshop. Ook heb je met Google een ontzettend groot potentieel bereik, aangezien 90% van Nederland Google gebruikt. SEA is ook perfect voor remarketing. Hiermee bereik je mensen die al eerder interesse hebben getoond in jouw product en dus eerder over zouden gaan tot kopen.

Wat kunnen wij betekenen?

Digital Wizards heeft veel ervaring op het gebied van SEA. Ook Google Ads en Bing Ads kent voor ons geen geheimen meer. Wij kunnen helpen met het inrichten van jouw Google Ads account, het creëren van succesvolle campagnes en zorgen dat de winst omhoog gaat. Als de SEA helemaal op orde is zal je het snel genoeg merken aan de statistieken. Digital Wizards zorgt ervoor dat jouw basisinstellingen goed staan, dat er optimalisaties worden toegepast en er maandelijks een rapport opstellen met de groeikansen binnen jouw organisatie.

SEA Zoekwoorden Onderzoek

Hoger ranken in zoekmachines of een logische campagnestructuur? Een gedegen SEA Zoekwoorden Onderzoek biedt een op data gebaseerd overzicht. Website verkeer valt of staat met een winstgevende inzet van SEA. Digital Wizards heeft een eigen SEA Zoekwoorden Onderzoek template gemaakt, zodat we het maximale halen uit je SEA-campagnes.

 

SEA Zoekwoorden Onderzoek

Google Shopping

Voor webwinkels is Google Shopping de laatste jaren erg interessant geworden. Niet alleen levert het extra exposure op, ook behaalt Google Shopping extra omzet met een goede ROI. Webshops helpen wij graag verder op weg met het opzetten van Google Shopping of het verbeteren van bestaande campagnes.

Google Shopping

Klinkt goed?

De mogelijkheden met Google Ads zijn oneindig, maar er zijn minstens net zo veel valkuilen. Onze gecertificeerde Google Ads consultants weten precies aan welke knoppen ze moeten draaien om campagnes te laten renderen.

Onder het genot van een kop koffie (of thee) gaan we na wat exact je doelen voor SEA zijn en waar er nog groeikansen liggen. Terwijl jij je focust op andere werkzaamheden, schieten de conversiecijfers in een recordtempo omhoog.