SEA uitbesteden?

Wil je hulp bij het verwerven én behouden van een prominente positie binnen Google? Voor SEA-bureau Digital Wizards kent zoekmachinemarketing geen geheimen. Je bent bij ons aan het juiste adres voor het creëren van een succesvolle campagne en het verhogen van jouw ROI.

Wat is SEA?

Zoekmachine-adverteren (SEA) omvat het kopen van advertentieruimte op populaire zoekmachines, zoals Google, Bing of Yahoo. De advertentieruimte wordt gekocht door te bieden op bepaalde zoektermen (keywords). De adverteerder betaalt hierbij per klik op de advertentie. Er zijn verschillende advertentiemogelijkheden binnen SEA:

1. Bij tekstadvertenties kiest de adverteerder bepaalde zoektermen waarbij de advertentie kan worden getoond. Deze termen worden opgedeeld in ad groups. Als iemand een zoekterm uit een bepaalde ad group intikt, wordt de advertentie getoond.

2. Google Shopping: Bij Google Shopping-ads worden er productadvertenties getoond die door de adverteerder bij Google zijn ingediend. Hierdoor krijgt de consument de producten te zien waar hij of zij naar zoekt.

3. Display ads: Display ads tonen foto’s of tekst in de vorm van een advertentie op een van de websites die is gekoppeld aan het Google adverteerdersnetwerk. Ook hier wordt gekeken naar relevante zoektermen.

4. Video-ads: Video-advertenties worden met name vertoond op YouTube.

5. Gmail-ads: Deze e-mailadvertenties worden vertoond op Googles eigen mailservice, Gmail.

Afhankelijk van jouw doelstellingen en wensen passen we een mix toe van deze vijf advertentiemogelijkheden. 

SEA-strategie opstellen

Voordat SEA kan worden uitbesteed en Digital Wizards hiervoor een traject opstart, is het belangrijk doelen voor ogen te hebben en deze vast te leggen. Wil je mensen bewust maken van jouw merk of nieuwste product, wil je meer leads ontvangen of heeft e-commerce de hoogste prioriteit voor jouw organisatie? In een eerste kick-off sessie onderzoeken wij de haalbaarheid van de doelstellingen en bepalen we samen de KPI’s en targets. Op basis van deze ‘opportunity scan’ rollen wij een succesvolle SEA-strategie uit, met de juiste biedingen en content voor de juiste doelgroep en met de juiste zoekwoorden.

SEA-optimalisatie

Zoekwoordenonderzoek gedaan?
Campagnestructuur uitgedacht?
Budgetten en doel-CPA’s (cost per action) vastgesteld?

Na het opzetten van de SEA-campagnes in Google Ads of Microsoft Advertising begint het pas echt. Digital Wizards is – afhankelijk van de grootte van je account – op dag- of weekbasis bezig met optimalisaties.

Hoe blijf jij als klant op de hoogte van onze successen? Door maandrapportages en realtime dashboards op te stellen heb je altijd inzicht in de nieuwste resultaten.

SEA-budget bepalen

Voor bedrijven die net starten met Online Marketing is het vaak spannend om budget vrij te maken voor Google Ads. Digital Wizards heeft veel SEA-ervaring bij grote bedrijven, maar ook met het opstarten van nieuwe SEA-accounts. Zeker voor de starter is het aan te raden klein te beginnen en hiermee succesjes te behalen. Deze succesjes zijn intern te gebruiken om aan te tonen dat SEA winstgevend is.

SEA bij Digital Wizards

Optimaal vindbaar zijn; Digital Wizards heeft de kennis en tools in huis om dit mogelijk te maken voor jouw organisatie. Onze specialisten zijn allen Google Ads Certified: SEA-consultants die jouw campagne interpreteren, beheersen en optimaliseren. Ons uitgangspunt is jouw organisatie zichtbaar te maken in alle fases van de ‘customer journey’ van jouw potentiële klant.

“Wil je hulp bij het verwerven én behouden van een prominente positie binnen Google?”

Voordelen SEA

Het in orde hebben van de SEA van een website heeft meerdere voordelen. Een daarvan is dat het meer verkeer naar de website stuurt. Je zorgt ervoor dat je meer mensen je vinden op het internet, wat goed kan zijn voor je webshop. Ook heb je met Google een ontzettend groot potentieel bereik, aangezien 90% van Nederland Google gebruikt. SEA is ook perfect voor remarketing. Hiermee bereik je mensen die al eerder interesse hebben getoond in jouw product en dus eerder over zouden kunnen gaan tot kopen.

Wat kunnen wij betekenen?

Digital Wizards heeft veel ervaring op het gebied van SEA. Ook Google Ads en Bing Ads kennen voor ons geen geheimen. Wij kunnen helpen met het inrichten van je Google Ads-account, het creëren van succesvolle campagnes en ervoor zorgen dat de winst omhoog gaat. Als de SEA helemaal op orde is, merk je dat snel genoeg aan de statistieken. Digital Wizards zorgt ervoor dat je basisinstellingen goed staan, dat er optimalisaties worden toegepast en dat er maandelijks een rapport wordt opgesteld met de groeikansen binnen je organisatie.

SEA Zoekwoorden Onderzoek

Hoger ranken in zoekmachines of een logische campagnestructuur? Een gedegen SEA Zoekwoorden Onderzoek biedt een op data gebaseerd overzicht. Website verkeer valt of staat met een winstgevende inzet van SEA. Digital Wizards heeft een eigen SEA Zoekwoorden Onderzoek template gemaakt, zodat we het maximale halen uit je SEA-campagnes.

 

SEA Zoekwoorden Onderzoek

Google Shopping

Voor webwinkels is Google Shopping de laatste jaren erg interessant geworden. Niet alleen levert het extra exposure op, ook behaalt Google Shopping extra omzet met een goede ROI. Webshops helpen wij graag verder op weg met het opzetten van Google Shopping of het verbeteren van bestaande campagnes.

Google Shopping

Klinkt ’t goed?

De mogelijkheden met Google Ads zijn oneindig, maar er zijn minstens net zo veel valkuilen. Onze gecertificeerde Google Ads-consultants weten precies aan welke knoppen ze moeten draaien om campagnes te laten renderen.

Onder het genot van een kop koffie (of thee) gaan we exact na wat je doelen voor SEA zijn en waar nog groeikansen liggen. Terwijl jij je focust op andere werkzaamheden, schieten de conversiecijfers in een recordtempo omhoog.