Zoekmachine adverteren (SEA)

SEA, CPC, CTR, ROAS. Een keur aan afkortingen. Voor Digital Wizards zijn deze termen gesneden koek. Daarom helpen we je graag met onze expertise op het gebied van zoekmachine marketing.  Zo word jouw website beter gevonden en haal je meer uit je bestaande SEA-campagnes.

Digital Wizards en jouw bedrijf

Digital Wizards heeft ervaring te over op het gebied van SEA. Maar hoe kunnen wij onze expertise voor jou inzetten? Wij richten Google Ads accounts in, creëren succesvolle campagnes en zorgen dat jouw winst stijgt. SEA verbeteringen zijn direct zichtbaar, zeker vergeleken met SEO-verbeteringen, waarvan het resultaat na enkele maanden duidelijk wordt. Digital Wizards zorgt dat basisinstellingen goed staan. Ook passen wij doorlopend optimalisaties toe en stellen maandelijks een rapport op met groeikansen.

Wat is SEA?

SEA lijkt simpel, maar eenmaal een advertentieaccount aangemaakt kunnen de keuzes je overvallen. Digital Wizards legt het graag voor je uit. Zoekmachine adverteren (SEA) omvat het kopen van advertentieruimte op populaire zoekmachines zoals Google en Bing. De advertentieruimte wordt gekocht door te bieden op bepaalde zoektermen (keywords). De adverteerder betaalt hierbij per klik op de advertentie, Cost-Per-Click (CPC).

Hoe werkt SEA?

Er zijn verschillende doelen binnen SEA. Zo is een hoge doorklikratio (click-through rate of CTR) belangrijk. Dit is het percentage van mensen dat ook daadwerkelijk op de advertentie klikt na deze gezien te hebben. Als deze doorklikratio hoog is, is dit een teken van een effectieve advertentie. Ook de conversieverhouding (conversion rate) is belangrijk. Dit bepaalt wat het laten zien van je advertentie uiteindelijk kost, en dus ook wat je ‘Return on Advertising Spend’ (ROAS) is. Je ROAS laat zien wat de advertentie uiteindelijk aan winst oplevert.

Voordelen SEA

Wanneer de SEA van een website in orde is, heeft dat voordelen. Een daarvan is dat het voor meer en gericht verkeer op de website zorgt. Met Google heb je een groot potentieel bereik, aangezien circa 90% van Nederland Google gebruikt. SEA is ook ideaal voor remarketing. Hiermee bereik je mensen die al eerder interesse hebben getoond op jouw website en dus eerder tot koop kunnen overgaan.

SEA op zoekmachines

Een advertentieruimte inkopen kan op populaire zoekmachines zoals Google en Bing. Maar, welke kies je?

Marktaandeel Bing vs Google Desktop Q4 18

Google Ads

Componenten die kwaliteitsscore van advertentie in Google meten

Google is de grootste zoekmachine in Europa en Google Ads is het meest belangrijke SEA-kanaal in Nederland. Een groot percentage internetgebruikers gebruikt Google. Google Ads is voor veel bedrijven dus zeer effectief. Google werkt met het veilingsysteem. Er wordt op bepaalde zoekwoorden geboden en hoe hoger je bord hoe groter de kans is dat je advertentie wordt getoond.

Er zijn 5 advertentiemogelijkheden in Google:

  • Text ads: de adverteerder kiest bepaalde zoektermen waarop de tekstadvertentie kan verschijnen. Deze termen worden opgedeeld in ad groups. Als een gebruiker een zoekterm uit een bepaalde ad group gebruikt, kan de advertentie getoond worden.
  • Shopping ads: onder gesponsorde zoekresultaten ziet de consument  productadvertenties die de adverteerder heeft ingediend bij Google.
  • Display Ads: foto’s of tekst in advertentievorm op één van de websites die gekoppeld is aan het Google adverteerdersnetwerk.
  • Video ads: deze staan met name op YouTube.
  • Gmail-ads: deze advertenties verschijnen op Google’s eigen mail service.

Bing Ads

Bing Ads is niet heel groot in Europa, aangezien Bing niet een groot marktaandeel heeft. Wanneer zou je Bing Ads inzetten?

  • Als je huidige Google Ads account goed op orde is en je een groter bereik wilt hebben.
  • Als je juist een oudere doelgroep wilt targeten. Bing gebruikers zijn over het algemeen wat ouder.
  • Als je jezelf wil onderscheiden van de concurrent: Bing Ads wordt vaak vergeten.

Marketing Audit

De mogelijkheden met Google Ads zijn oneindig. Wij helpen je graag de juiste keuzes maken om ervoor te zorgen dat je opvalt in het Google netwerk en daarbij ook bij jouw potentiële klanten.

Button gratis audit