SEA en SEO support voor Juizs

Digital Wizards heeft Juizs helpen groeien met SEA, SEO en Google Shopping. Benieuwd hoe? Bekijk de aanpak hieronder.

Achtergrond Juizs

Juizs is een webshop die online verschillende verse sappen aanbiedt – waaronder ook een detox sapkuur. Ze bieden pakketten aan met flesjes voor meerdere dagen van de week, maar ook speciale gember shots. De ‘sappenmarkt’ is door een aantal toetreders de laatste jaren steeds concurrerender geworden en de marges staan onder druk.

De webshop is al een aantal jaren actief en Juizs was door de extra concurrentie op zoek naar een ‘volgende stap’ met de Google Ads account. Er werd niet het maximale uit zoekmachine adverteren (SEA) gehaald en hiervoor is Digital Wizards ingeschakeld.

Google Ads

Digital Wizards is begonnen met een zoekwoorden onderzoek, zodat de juiste zoektermen in kaart werden gebracht. Welke zoekwoorden moeten we ons op focussen en hoeveel budget moeten we hier per maand voor reserveren? Met het zoekwoorden onderzoek hebben we hier antwoord op gekregen.

Het zoekwoorden onderzoek gaf tevens goede achtergrondinformatie voor de nieuwe campagne structuur, want er was slechts 1 (!) campagne actief met hierin alles verzameld. De winstgevendheid leek op orde, maar dat kwam met name omdat de merknaam zoekwoorden ook in deze campagne zaten verdisconteerd.

Digital Wizards heeft het zoekwoorden onderzoek leidend gehouden voor het opzetten van alle nieuwe campagnes. Er zijn erg specifieke advertenties gemaakt, zodat de zoekintentie van consumenten hierop naadloos aansluit. Dit zorgt voor goede Quality Scores en heeft het conversiepercentage helpen stijgen.

Google Shopping

Het vorige bureau heeft verschillende pogingen gedaan om Google Shopping op te zetten, maar dit is niet gelukt. Digital Wizards heeft vanuit WooFeed een bronfeed aangemaakt die in het datafeed management tool Channable verder is verbeterd:

  • De advertenties zijn verrijkt met content, zo hebben we de titels en omschrijvingen flink verbeterd, zodat deze relevanter zijn en meer bereik bieden.
  • Marge wordt geanonimiseerd meegegeven, zodat biedingen in Google Ads automatisch worden verhoogd of verlaagd zodra de marge verandert. Doordat we hiermee ‘slimmer’ bieden dan de concurrenten, zorgen we ervoor dat er een positieve ROI is voor de Google Shopping campagnes.
Title 1
Klant

Juizs

Title 2
Periode

Oktober 2019 – heden

Title 3
Werkzaamheden

SEA, SEO en Google Shopping

Title 4
Resultaat

Flinke verbetering SEA en SEO prestaties => hogere ROI

Gerelateerde projecten

Benieuwd aan welke andere gerelateerde projecten Digital Wizards nog meer heeft gewerkt? Bekijk hier diverse projecten waarin we onder andere SEA, SEO of een maatwerk website hebben ingezet.

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van online marketing. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Welke expertises hebben we ingezet?

SEA, SEO of toch een maatwerk website: bij Digital Wizards ben je op het juiste adres. Voor dit project hebben we de volgende expertises ingezet om tot een goed resultaat te komen.

[portfolio_slider_related_service]

Jouw gegevens