Zoekwoorden Onderzoek

Hoger ranken in zoekmachines of een logische menustructuur? Een gedegen zoekwoorden onderzoek biedt een op data gebaseerd overzicht. Websiteverkeer valt of staat met een goede inzet van SEO en SEA, maar om dit in orde te krijgen moet je inzicht hebben in de termen waar mensen op zoeken.

Doorgaans onderzoekt Digital Wizards tijdens een zoekwoorden onderzoek wordt het zoekvolume van 5-7 categorieën. De output is bruikbaar voor het bepalen van de sitemap van een website, schrijven van SEO-content en budgettering van SEA-campagnes.

Zoekwoorden Onderzoek

Een website met een mooi design en interessante functionaliteiten is geen garantie voor veel SEO-verkeer. De combinatie van design én SEO-zoektermen is al een stap in de goede richting. Digital Wizards kruipt met een zoekwoorden onderzoek in het zoekgedrag van je potentiële klanten en komt met advies voor Content, SEA en SEO, gebaseerd op uitgebreide cijfers van onder andere Google. Waar we een zoekwoorden onderzoek met name voor gebruiken?

 • Algemeen: inzicht in doelgroep en trends in zoekverkeer.
 • SEA: bepalen campagnestructuur en forecast budget.
 • Website: bepalen sitemap structuur en (sub)categorieën.
 • SEO: Indeling website en input voor te gebruiken zoektermen en inspiratie voor blogs en teksten.

Eigen Template

Digital Wizards heeft een uniek template uitgewerkt, waarin we categorieën uitwerken en groeikansen uiteen worden gezet. Ons template geeft goed de pieken en dalen van zoekverkeer weer op jaarbasis en helpt SEA-budget te forecasten.

Digital Wizards beginnen bij de basis: de menustructuur van je huidige website. Door te zoeken naar zoektermen binnen de categorieën, krijgen wij een duidelijk overzicht van zoekvolumes. Aan de hand van deze bevindingen doen wij dieper onderzoek en komen wij op (meer) relevante zoekwoorden.

Een zoekwoorden onderzoek is aan te raden voor iedere branche, omdat het veel inzichten geeft. Digital Wizards heeft met het eigen opgemaakte template al tientallen klanten advies gegeven voor de website structuur, SEA en SEO. 

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Portfolio online marketing

Meer weten over zoekwoorden onderzoeken of andere SEO-projecten die we hebben ondersteund? Wil je weten wat we hebben bereikt met SEA en SEO voor onze klanten? Bekijk hier ons portfolio van online marketing projecten en tevreden klanten.

 • Bevlogen medewerkers die iedere dag opstaan met passie voor online marketing en jou verder op weg willen helpen. Hoe? Maatwerk advies gericht op het verbeteren van jouw website of webshop.

 • Een mooi en strak webdesign die je diensten en producten goed uit de werk laten lopen. Mooie webdesigns waar ook na wordt gedacht over functionaliteit en conversiekansen.

 • Maatwerk websites door medewerkers met >10 jaar ervaring in webdesign en webdevelopment. Nieuwe websites die technisch goed werken én er goed uitzien qua design.

 • We zijn gespecialiseerd in SEA & SEO en weten precies hoe we je doelgroep moeten bereiken. Rappe teksten die ervoor zorgen dat je beter gevonden gaat worden met SEA en SEO.

 • Enthousiaste en leergierige medewerkers die klaar staan om van jouw website of webshop een succes te maken. Een team dat een verlengstuk wordt van jouw organisatie.

Stappenplan zoekwoorden onderzoek

Een zoekwoorden onderzoek beidt vele kansen voor jouw website of webshop. Door goede data te verzamelen biedt dit een schat aan informatie die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de sitemap-structuur van je website, SEO-content advies en voor het budgetteren van SEA-campagnes.

We gaan samen met jou bekeken welke doelstellingen je hebt voor Google Shopping. Welke producten wil je wel/niet doorzetten in Google Shopping en wat is de marge/voorraad van (sub)categorieën?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Om te weten of we doelen en KPI’s behalen is het zaak deze meetbaar te maken. In deze fase gaan we controleren of alle data goed binnenkomt en maken we een 0-meting, zodat we goed zien wat het effect is van onze werkzaamheden. 

Zodra de Wireframes en Designs akkoord zijn, gaan we aan de gang met het opmaken van de WordPress-website.

De WordPress-website wordt gepubliceerd op een subdomein van Digital Wizards. Jij kunt hem nu bewerken en vullen met jouw content.

Onze artikelen over
Online Marketing

Meer weten over zoekwoorden onderzoeken,  SEO of online marketing? Digital Wizards schrijft regelmatig artikelen over ontwikkelingen rond online marketing. Nog geen eigen website of nieuw met online marketing? Geen probleem, artikelen zijn ingedeeld in drie niveau’s: beginner, medium en gevorderd, zodat iedereen op niveau artikelen kan lezen.

 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

Werkgebied Digital Wizards

Benieuwd wat Digital Wizards voor jou kan doen betreft online marketing en goede vindbaarheid in Google? Digital Wizards werkt door heel Nederland en soms zelf voor internationale klanten. Doordat we in Almere zijn gevestigd, hebben we wel veel ervaring en referenties voor dienstverlening in de volgende plaatsen.

In bovenstaande steden werken we veel, maar uiteraard werkt Digital Wizards door heel Nederland. Denk bijvoorbeeld ook aan Alkmaar, Amersfoort, Den Haag, Eindhoven, Heerenveen, Rotterdam of Zoetermeer waar Digital Wizards je online marketing verder helpt groeien. 

Digital Wizards weet goed de vinger op de zere plek te leggen van je huidige website: waarom wordt de website van je concurrent wel makkelijk gevonden en de jouwe niet? Er zijn tal van zaken waar je aan moet denken, en Digital Wizards kan je daar uitstekend bij helpen.

Focuson_2
5/5

Maatwerk website

Digital Wizards heeft voor ons een PRACHTIGE website gemaakt. Het contact verliep heel soepel en de werknemers denken echt met je mee. Voor ons is dit een uitermate goede keus geweest. Niks anders dan lof. TOP!

Jouw gegevens