WordPress voordelen

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Beginner

Samenvatting Artikel

WordPress voordelen

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet te vinden zijn, draait op WordPress. CMS-en als WordPress zijn zo afgestemd dat iedereen in staat is om content te plaatsen, je hebt in principe geen kennis van codetaal of programmeren meer nodig. In dit artikel wordt beschreven wat de voordelen van WordPress zijn.

1. WordPress is eenvoudig

Het belangrijkste voordeel van een WordPress website is de eenvoud. Zoals al eerder werd beschreven, is dat iedereen in staat om content te plaatsen op een WordPress website. Toch is er ook ruimte om geavanceerde codes toe te voegen voor de experts, zoals Digital Wizards maatwerk websites maakt. Je kunt alles naar je eigen wensen aanpassen en handmatig je eigen plugins toevoegen of als je veel skills hebt: zelf een plugin creëren.

2. WordPress plugins

Een ander voordeel van WordPress is het aanbod aan plugins. Er zijn inmiddels zoveel plugins dat bijna alles wat je kunt bedenken al bestaat. Er is een groot aanbod aan gratis plugins, zo zijn er bijvoorbeeld e-mail plugins en contactformulieren. Daarnaast zijn er ook talrijke plugins die betaald zijn en die extra functies of ondersteuning bieden.

Zelfs ervaren WordPress developers maken gebruik van plugins, omdat je met een plugin vele uren coderen bespaart. Plugins die zelfs ervaren developers gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Yoast SEO: snel en goed SEO-content toevoegen aan je site, sitemap aanmaken en meer.
 • WPML: Het goed een snel meertalig maken van je website.
 • WooCommerce: een plugin met een native integratie met WordPress gespecialiseerd in het aanbieden van e-commerce mogelijkheden voor bijvoorbeeld maatwerk webshops.

3. WordPress en SEO

WordPress geniet wereldwijde bekendheid, hierdoor heb je al een grote voorsprong. Websites die draaien op WordPress – zeker in combinatie met plugins zoals Yoast SEO – worden sneller in Google gevonden, de zoekmachine optimalisatie verloopt dus effectiever. Dit betekent niet dat je niks meer hoeft te doen. Het is nog steeds belangrijk om bijvoorbeeld je linkbuilding goed op orde te hebben.

4. WordPress en veiligheid

WordPress wordt goed ondersteund doordat het door zoveel gebruikers heeft wereldwijd en veel developers in WordPress kunnen werken. Er zijn regelmatig updates om oude bugs of code op te lossen en hiermee houd je je website veilig.

Het is wel belangrijk dat je WordPress regelmatig update om je website zo veilig mogelijk te houden. Ook is het aan te raden om diverse plugins te installeren die extra beveiliging bieden, bijvoorbeeld gratis plugins als iThemes Security en Wordfence. Deze plugins maken je website een stuk veiliger, maar wel iets trager qua laadtijd.

5. Gebruikersniveau’s

Gebruikers kunnen acht niveaus van rechten krijgen. Iedere gebruiker heeft zijn eigen mogelijkheden/beperkingen, zodat iedereen voor zijn of haar rol alles kan doen in WordPress.

6. WordPress thema’s

Er is een uitgebreide keuze in thema’s, waardoor er voor een gering bedrag al een mooie en goede basis voor je website te maken is. Nog belangrijker: hiervoor is geen programmeerkennis vereist.

7. WordPress en SEO

Zoekmachines houden van WordPress. Dit komt mede doordat het het meest gebruikte CMS ter wereld is. Maar ook doordat de code waarop WordPress draait, schoon en simpel is opgebouwd. Kortom: ideaal voor zoekmachine optimalisatie.

Heb je meer wensen voor je WordPress-site, maar ben je niet bekend met HTML of CSS? Geen probleem. Er zijn legio handige en goed beoordeelde plugins die je leven als WordPress-gebruiker een stuk eenvoudiger maken. Heb je méér wensen? Met de juiste web developer is alles mogelijk in WordPress met maatwerk website oplossingen.

Meer weten over WordPress?

Ben jij geïntrigeerd geraakt door WordPress of wil je een maatwerk website laten maken? Lees hier meer over op onze website of neem contact op met Digital Wizards om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen! Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk websites en webshops.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Medium

Google Keyword planner

Leestijd: 7 minuten

Succes met SEA en SEO begint bij een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het goed inzamelen van data waaronder kansrijke zoekwoorden en een concurrentie analyse.

Beginner

Wat is SEO?

Leestijd: 8 minuten

SEO: Zoekmachine optimalisatie Heb je een eigen webshop of website, maar komt deze niet hoog in de resultaten in Google? Krijgt je website…

Medium

ROI van SEA berekenen

Als je ergens je geld in investeert wil je natuurlijk ook dat het wat oplevert, zeker met SEA.  Omzet is helaas niet gelijk…

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

 • Beginner

  Wat is SEO?

  Leestijd: 8 minuten

  SEO: Zoekmachine optimalisatie Heb je een eigen webshop of website, maar komt deze niet hoog in de resultaten in Google? Krijgt je website…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens