Hoger in Google

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Beginner

Samenvatting Artikel

Hoger in Google komen

Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er ontbreekt een belangrijk aspect: jouw website wordt niet op Google getoond. Idealiter wordt je website helemaal bovenaan getoond op Google wanneer iemand zoekt op het product dat jij verkoopt. Gelukkig zijn er manieren om hoger in Google te scoren. In dit artikel zullen we uitleggen hoe je hoger in Google kunt komen.

Hoe kom ik hoger in Google?

Er zijn verschillende manieren om hoger in Google te scoren. Ten eerste kan dit via de organische zoekresultaten genaamd SEO: Zoekmachine Optimalisatie. Oftewel, het zo optimaliseren van je website zodat zoekmachines je website hoger gaan laten ranken. 

Zoekwoorden

Bij zoekmachine optimalisatie wordt onderzocht welke zoekwoorden vaak worden gezocht in Google. Vervolgens worden deze zoekwoorden gebruikt om teksten te schrijven. Het is belangrijk dat deze zoekwoorden zijn verwerkt in de kopteksten en alinea’s, want Google zoekt namelijk het hele web af nadat jij op een bepaald zoekwoord zoekt. Het is dus belangrijk dat jouw teksten goed en efficiënt geschreven zijn om hoger in Google te komen. Hier kun je meer lezen over het zoekwoorden onderzoek.

SEA

Het ook mogelijk om hoger in Google te komen met behulp van SEA (Search Engine Advertising). In principe is dit een soort van reclamestrategie. In het zoekwoorden onderzoek is onderzocht welke zoekwoorden belangrijk en relevant zijn voor jouw website. Via Google kun je vervolgens bieden op deze zoekwoorden. Dit is een zeer effectieve manier om hoger in Google te komen met jouw website, maar het nadeel is dat de kosten wel kunnen oplopen als je deze werkzaamheden niet door een echte professional laat uitvoeren.

Website hoger in Google

Wil jij dat je website hoger in Google wordt gevonden? Er zijn een aantal tips en tricks die je makkelijk zelf kunt toepassen om hoger te scoren in Google. Zoek eerst naar zoekwoorden die al op je website staan. Waarschijnlijk zul je nog niet zo hoog worden gevonden op deze zoekwoorden, maar ze staan er in ieder geval wel al. De volgende stap is om je website te optimaliseren met deze zoekwoorden. Zorg ervoor dat je teksten en kopteksten goed gevuld zijn met deze zoekwoorden. Als je hier meer informatie over wilt of je wilt dat deze werkzaamheden nauwkeurig en efficiënt worden uitgevoerd, is het raadzaam om contact op te nemen met een online marketing bureau.

Tips om hoger te scoren in Google 

Een andere eenvoudige tip om hoger in Google te ranken is het up-to-date houden van je informatie. Zorg ervoor dat de locatie van je website correct op je site staat vermeld. Als je openingstijden hebt, zorg er dan voor dat die duidelijk en correct staan vermeld op de website. Zorg er ook voor dat er wat foto’s op je website staan, zodat de klanten kunnen zien wat voor producten jij aanbiedt. Als laatste is het belangrijk dat je je reviews beheert. Reageer bijvoorbeeld als mensen een recensie plaatsen. Al deze kleine tips kunnen ervoor zorgen dat jouw website hoger in Google zal worden gevonden.

Meer weten over hoger komen in Google?

Wil jij graag hoger worden gevonden in Google? Wil jij je SEO-content of SEO-techniek verbeteren? Neem dan contact op met Digital Wizards om erachter te komen wat wij voor jouw SEO kunnen betekenen!

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Medium

10 stappenplan doelgroep analyse

Leestijd: 13 minuten

Wil je je product of dienst optimaal verkopen, dan is het zaak je doelgroep zo goed mogelijk te kennen. Een doelgroep analyse is dan een belangrijk stap.

Medium

5 design trends in 2022

Leestijd: 8 minuten

Design is een belangrijk aspect van elke website of webshop. Lees hier 5 tips voor webdesign trends in 2022 zodat je weer op de hoogte bent.

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

 • Beginner

  Wat is SEO?

  Leestijd: 8 minuten

  SEO: Zoekmachine optimalisatie Heb je een eigen webshop of website, maar komt deze niet hoog in de resultaten in Google? Krijgt je website…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.