Domein autoriteit

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Medium

Samenvatting Artikel

Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1 tot 100. Hoe hoger je scoort op deze schaal, des te hoger je domein autoriteit is. De domein autoriteit van bijvoorbeeld MOZ is een weergave van de verwachte autoriteit die zoekmachines aan jouw website geven.

Hier een voorbeeld van Startup24.nl, een intern SEO-project van Digital Wizards:

Voorbeeld domein autoriteit van Startup24.nl

Is domein autoriteit belangrijk?

Domein autoriteit is even belangrijk voor jouw website als SEO-content en SEO-techniek en dus erg belangrijk voor SEO. Immers: als je domein autoriteit hoger is, zal je hoger komen in Google. Het is dus essentieel dat je er alles aan doet om je domein autoriteit omhoog te krijgen. We zullen je uitleggen hoe je jouw domein autoriteit omhoog kunt krijgen.

Hoe verhoog ik mijn domein autoriteit?

De domein autoriteit van een website wordt voor een groot deel bepaald door backlinks. Het is dus belangrijk dat anders websites links op hun website hebben die linken naar jouw website. Als dit gebeurt vanaf een website met een hoge domein autoriteit, zal dit een positief effect hebben op de domein autoriteit van jouw website. Het verkrijgen van backlinks naar jouw site heet linkbuilding.

Wat is een goede domein autoriteit?

Uiteraard is een hogere domein autoriteit altijd beter, maar het zal bijna onmogelijk zijn om een score van 90 te halen. Alleen de populairste sites ter wereld als Facebook en Google zijn hiertoe in staat. Een geheel nieuw domein zal altijd met een lage domein autoriteit beginnen. Je moet er dus niet naar streven om meteen een super hoge domein autoriteit te bereiken, maar stel jezelf doelen per kwartaal of jaar.

Wat is een goede domein autoriteit? Als je geen idee heb wat gebruikelijk is de markt, dan is het goed om naar de domein autoriteit van je directe concurrenten te kijken. Dit geeft een goede richting en een goed doel op naartoe te werken.

Wat doet domein autoriteit?

Domein autoriteit is een goede indicator van de waarde die Google aan je website toekent. Een goede website autoriteit die beter is dan je concurrentie is natuurlijk een goed streven. Echter, om goed te scoren met SEO moet er ook goede content zijn, content gebaseerd op de zoekwoorden die je doelgroep gebruikt. Daarnaast: de SEO van je website valt of staat ook met goede/slechte techniek.

Verder geldt: niet alleen de waarde van de backlink telt mee, ook de relevantie van de backlinks. Een metric die hier wordt gebruikt door Majestic SEO is Trust Flow. We raden aan om naar zowel Domein Autoriteit als Trust Flow te kijken , zodat je een optimaal linkprofiel opbouwt voor je website.

Laadt je website snel, zijn alle interne links op orde, heb je goede content, een goede domein autoriteit én een goede Trust Flow? Dan heb je grote kans dat Google je goed laat ranken. Vaak zien we bij klanten dat dit niet op orde is en maken we een plan van aanpak om de SEO te optimaliseren.

Wil jij de domein autoriteit van jouw website verhogen, SEO-techniek verbeteren of goede SEO-teksten? Neem dan contact op met Digital Wizards om te kijken wat wij voor jouw SEO kunnen betekenen!

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Beginner

WordPress voordelen

Leestijd: 8 minuten

WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

Medium

WordPress specialist

Leestijd: 9 minuten

Wanneer we het hebben over een Wordpress specialist, dan hebben we het over een organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het maken van websites via het content management systeem Wordpress.

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

 • Beginner

  Wat is SEO?

  Leestijd: 8 minuten

  SEO: Zoekmachine optimalisatie Heb je een eigen webshop of website, maar komt deze niet hoog in de resultaten in Google? Krijgt je website…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens