SEA Womanizer: ROI flink verbeterd

Voor Womanizer is Digital Wizards aan de slag gegaan met de opzet van een nieuwe Google Ads campagnestructuur: ROI 3x zo hoog.

Over Womanizer

Digital Wizards werkt sinds oktober 2020 voor Womanizer en andere webshops van Miss Steel. De Womanizer is een van de bekendste luchtdruk vibrators wereldwijd en er zijn veel concurrenten in Nederland die Womanizers verkopen.

In een zwaar concurrerende markt is het belangrijk je SEA-campagnes zo goed mogelijk te optimaliseren: goede campagnestructuur, aansprekende advertenties en slimme biedingen. En natuurlijk: sturen op ROI voor een winstgevende omzet.

(second title)

(second paragraph)

SEA-structuur

De opzet van het bestaande Google Ads account was niet optimaal en we zijn hier als eerste mee aan de slag gegaan. Campagnes waren gesplitst over desktop, mobiel en tablet: dit is niet alleen onnodig, het zorgt ook voor een grote foutgevoeligheid, omdat advertenties en optimalisaties op drie plekken moeten worden aangepast.

Digital Wizards heeft op basis van de uitkomsten van een zoekwoorden onderzoek een nieuwe opzet voorgelegd bij Womanizer. Er werd tevens gekeken naar de advertenties en zoekwoorden uit voorgaande jaren, zodat deze learnings in de nieuwe SEA-structuur konden worden gegoten.

Uitkomst nieuwe SEA-strategie

Al meteen in de eerste maand scoorden de nieuwe SEA-campagnes al een stuk beter. Naast een nieuwe SEA-structuur is er ook tijd besteed aan adviezen om de website beter te laten scoren qua laadtijd en SEO-scores. Deze optimalisaties hebben ook bijgedragen aan de prestaties van de SEA-campagnes.

De nieuwe SEA-structuur heeft gezorgd voor een 3 keer zo hoge ROI. In de praktijk betekent dit dat we met hetzelfde advertentiebudget drie keer zoveel omzet hebben behaald. Met deze verbeterde ROI hebben we ook ruimte aan Womanizer gevraagd om de advertentiebudgetten te verruimen: niet budget gestuurd, maar ROI gestuurd. Als advertenties winstgevend zijn, dan kunnen we verder doorpakken qua budget.

Klant
Klant

Womanizer

Periode
Periode

Oktober 2020 – heden

Werkzaamheden
Werkzaamheden

SEA en Google Shopping

Resultaat
Resultaat

ROI 3 keer zo hoog

Gerelateerde projecten

Benieuwd aan welke andere gerelateerde projecten Digital Wizards nog meer heeft gewerkt? Bekijk hier diverse projecten waarin we onder andere SEA, SEO of een maatwerk website hebben ingezet.

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van online marketing. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Welke expertises hebben we ingezet?

SEA, SEO of toch een maatwerk website: bij Digital Wizards ben je op het juiste adres. Voor dit project hebben we de volgende expertises ingezet om tot een goed resultaat te komen.

[portfolio_slider_related_service]

Jouw gegevens