Ahrefs

Samenvatting Artikel

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools:

  • Site Explorer
  • Rank Tracker
  • Site Audit
  • Keyword Explorer

Prijzen Ahrefs

Ahrefs is een uitgebreide SEO-tool en gelukkig betaalbaarder dan het alternatief SEMrush. Beide SEO-tools hebben voor -en nadelen, maar als prijs doorslaggevend is, dan komt Ahrefs beter uit de bus. Dit zijn de prijzen voor Ahrefs die gelden op 01-05-2022 bij betaling per maand:

  • Ahrefs Lite: €89
  • Ahrefs Standard: €179
  • Ahrefs Advanced: € 349
  • Ahrefs Enterprise: €879

Ahrefs alternatieven

Er zijn een aantal SEO-tools die je kunt gebruiken als alternatief voor Ahrefs. Ahrefs op zichzelf biedt veel mogelijkheden, maar je kunt ook kijken naar:

Als je geen budget wilt uitgeven aan SEO-tools, dan kun je altijd nog overwegen om de Google Search Console te gebruiken. Uiteraard kun je hier een stuk minder mee dan met Ahrefs, maar je kunt dan in ieder geval SEO-analyses maken. Je kunt de Search Console van Google dan bijvoorbeeld koppelen aan Google Data Studio zodat je niet voor iedere rapportage een Excel-bestand hoeft te downloaden.

Wil je jouw online marketing naar een hoger niveau tillen? Laat SEA en SEO over aan Digital Wizards. Wij zorgen voor winstgevende SEA-campagnes en meer organische bezoekers op je website of webshop. Klaar om te groeien? Neem direct contact op en spar met onze eigenaar, Hans Boersma.

Blog

WordPress installeren op verschillende manieren

Via dit artikel leer je hhoe je zelf een WordPress installatie kunt doen: handmatig of via een hostingpartij.

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

Andere marketing termen

ROI

ROI staat voor "Return on Investment" en is een cruciale financiële metric die wordt gebruikt om de efficiëntie of winstgevendheid van een investering te meten.

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Backlinks

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens