Majestic SEO

Samenvatting Artikel

Er zijn diverse SEO-tools in de markt die jou verder op weg helpen om hoger in Google te komen. Welke SEO-tool het beste past bij jouw organisatie hangt af van een aantal factoren waaronder je doelstellingen, gewenste functionaliteiten en budget.

Als je ervoor kiest om je te focussen op linkbuilding, dan is Majestic SEO een goede keuze. Deze SEO-tool is al verkrijgbaar vanaf €46,99 per maand en biedt veel mogelijkheden. Waar Ahrefs en SEMrush vooral een totaaloplossing zijn, biedt Majestic SEO met name een oplossing voor linkbuilding en het checken van backlinks. Wat Majestic SEO nog meer biedt lees je verder in dit artikel.

Functionaliteiten Majestic SEO

Majestic SEO richt zich met name op linkbuilding en we hebben hier een aantal leuke features van Majestic SEO:

Campagnes in Majestic SEO

Net als Ahrefs en SEMrush heb je de mogelijkheid om campagnes aan te maken. In deze campagnes plaats je de websites die je wilt ‘volgen’ en verder wilt ontwikkelen voor SEO. Binnen het overzicht van je campagnes zie je onder andere in één overzicht wat de Trust Flow en Citation Flow is van jouw website:

Voorbeeld 'campagnes' in Majestic SEO
Voorbeeld ‘campagnes’ in Majestic SEO

Site Explorer Majestic SEO

Een andere leuke tool is de Site Explorer waarmee je je eigen website, maar natuurlijk ook die van je concurrenten kunt bekijken. Hierin krijg je in een duidelijk overzicht van onder andere de Trust Flow, Citation Flow en de Topical Trust Flow. Daarnaast heb je meteen een Link Graph en Link Profile beschikbaar die veel inzichten geeft over je linkprofiel.

Site Explorer Majestic SEO
Site Explorer Majestic SEO

Trust Flow en Citation Flow

Je hebt de twee termen al zien langskomen in dit artikel: Trust – en Citation Flow. Dit zijn twee SEO-metrics die Majestic SEO heeft ontwikkeld. Waar andere tools vooral kijken naar de Domein Autoriteit, daar kijkt Majestic SEO een stuk verder. Met name de Trust Flow geeft een goede indicator over kwaliteit en de relevantie van je backlinks.

Welke SEO-tool nemen?

Als je veel met linkbuilding wilt gaan doen, dan is Majestic SEO een echte aanrader. Niet alleen gezien de bescheiden prijs, maar ook door de functionaliteiten voor linkbuilding: uiteraard biedt Majestic SEO nog veel meer kansen dan die we hebben kunnen beschrijven in dit artikel. Als je naast linkbuilding ook nog wilt werken aan je SEO-techniek of SEO-content, dan raden we aan ook nog te kijken naar andere SEO-tools die je naast Majestic SEO kunt gebruiken.

Wil je jouw online marketing naar een hoger niveau tillen? Laat SEA en SEO over aan Digital Wizards. Wij zorgen voor winstgevende SEA-campagnes en meer organische bezoekers op je website of webshop. Klaar om te groeien? Neem direct contact op en spar met onze eigenaar, Hans Boersma.

Blog

WordPress installeren op verschillende manieren

Via dit artikel leer je hhoe je zelf een WordPress installatie kunt doen: handmatig of via een hostingpartij.

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

Andere marketing termen

ROI

ROI staat voor "Return on Investment" en is een cruciale financiële metric die wordt gebruikt om de efficiëntie of winstgevendheid van een investering te meten.

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens