Majestic SEO

Samenvatting Artikel

Er zijn diverse SEO-tools in de markt die jou verder op weg helpen om hoger in Google te komen. Welke SEO-tool het beste past bij jouw organisatie hangt af van een aantal factoren waaronder je doelstellingen, gewenste functionaliteiten en budget.

Als je ervoor kiest om je te focussen op linkbuilding, dan is Majestic SEO een goede keuze. Deze SEO-tool is al verkrijgbaar vanaf €46,99 per maand en biedt veel mogelijkheden. Waar Ahrefs en SEMrush vooral een totaaloplossing zijn, biedt Majestic SEO met name een oplossing voor linkbuilding en het checken van backlinks. Wat Majestic SEO nog meer biedt lees je verder in dit artikel.

Functionaliteiten Majestic SEO

Majestic SEO richt zich met name op linkbuilding en we hebben hier een aantal leuke features van Majestic SEO:

Campagnes in Majestic SEO

Net als Ahrefs en SEMrush heb je de mogelijkheid om campagnes aan te maken. In deze campagnes plaats je de websites die je wilt ‘volgen’ en verder wilt ontwikkelen voor SEO. Binnen het overzicht van je campagnes zie je onder andere in één overzicht wat de Trust Flow en Citation Flow is van jouw website:

Voorbeeld 'campagnes' in Majestic SEO
Voorbeeld ‘campagnes’ in Majestic SEO

Site Explorer Majestic SEO

Een andere leuke tool is de Site Explorer waarmee je je eigen website, maar natuurlijk ook die van je concurrenten kunt bekijken. Hierin krijg je in een duidelijk overzicht van onder andere de Trust Flow, Citation Flow en de Topical Trust Flow. Daarnaast heb je meteen een Link Graph en Link Profile beschikbaar die veel inzichten geeft over je linkprofiel.

Site Explorer Majestic SEO
Site Explorer Majestic SEO

Trust Flow en Citation Flow

Je hebt de twee termen al zien langskomen in dit artikel: Trust – en Citation Flow. Dit zijn twee SEO-metrics die Majestic SEO heeft ontwikkeld. Waar andere tools vooral kijken naar de Domein Autoriteit, daar kijkt Majestic SEO een stuk verder. Met name de Trust Flow geeft een goede indicator over kwaliteit en de relevantie van je backlinks.

Welke SEO-tool nemen?

Als je veel met linkbuilding wilt gaan doen, dan is Majestic SEO een echte aanrader. Niet alleen gezien de bescheiden prijs, maar ook door de functionaliteiten voor linkbuilding: uiteraard biedt Majestic SEO nog veel meer kansen dan die we hebben kunnen beschrijven in dit artikel. Als je naast linkbuilding ook nog wilt werken aan je SEO-techniek of SEO-content, dan raden we aan ook nog te kijken naar andere SEO-tools die je naast Majestic SEO kunt gebruiken.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Blog

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

De mogelijkheden van AI-tekstschrijvers

Teksten laten schrijven door robots? Met AI-tekstschrijvers kun tegenwoordig makkelijk teksten laten schrijven, maar wat houdt het precies in?

5 design trends in 2022

Design is een belangrijk aspect van elke website of webshop. Lees hier 5 tips voor webdesign trends in 2022 zodat je weer op de hoogte bent.

Andere marketing termen

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Backlinks

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?