Citation flow

Samenvatting Artikel

SEO (Search Engine Optimization) is een van de belangrijkste werkvelden binnen de online marketing. Want je kunt nog zo’n mooie, aantrekkelijke website hebben: als deze website door te weinig klanten wordt gevonden en bezocht, dan heb je er nog steeds weinig aan. 

Een van de meest essentiële onderdelen van SEO bestaat uit linkbuilding. Bij linkbuilding draait het allemaal om het verzamelen van backlinks. Een backlink is een hyperlink op een externe website, die door linkt naar jouw website zodra iemand er op klikt. Hoe meer backlinks en hoe beter die zijn van kwaliteit, des te beter zullen je linkprofiel en je domein autoriteit worden. En dat heeft weer een gunstige invloed op de positie van je website in de zoekresultaten in Google en andere online zoekmachines.

Linkbuilding wordt door online marketeers gezien als complex en tijdrovend. Bovendien schuilt bij linkbuilding het gevaar dat je juist een averechts effect veroorzaakt. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van enkele SEO-tools die je linkbuilding een stuk eenvoudiger maken. Een uitstekend voorbeeld van zo’n tool is het bekende Majestic SEO. Daarmee kun je onder meer de citation flow meten. Lees verder om te weten wat het nut van citation flow is.

De plaats van de citation flow

Citation flow is een statistiek die je informatie geeft over hoeveelheden backlinks. Daarom is het vooral handig om de citation flow te achterhalen van externe websites waarop je zelf een backlink wilt laten plaatsen. De citation flow van zo’n externe website zegt immers iets over de bekendheid ervan, en daarmee ook over de domein autoriteit. In principe kun je dan ook stellen dat een pagina met een hoge citation flow interessant is om een backlink op te (laten) plaatsen, want hoe beter de autoriteit is van de website in kwestie, des te waardevoller wordt jouw backlink.

Koppel je bevindingen en acties aan de trust flow

Zoals je misschien wel weet draait het bij linkbuilding beslist niet alleen om aantallen backlinks. De kwaliteit en de relevantie ervan zijn namelijk minstens net zo belangrijk. Aan te raden is dan ook om je niet blind te staren op de citation flow, maar ook altijd te blijven toezien op de kwaliteit en de relevantie van je backlinks.

Deze kwaliteit en relevantie kun je overigens eveneens via Majestic SEO peilen. Dit doe je door via die tool gebruik te maken van de statistiek trust flow. De trust flow geeft de kwaliteit en de autoriteit van een website of url aan. Net als bij de citation flow wordt de trust flow weergegeven in een cijfer.

Overigens zijn de trust flow en de citation flow ook bepaald niet los te zien van elkaar. Deze beide waarden hebben namelijk invloed op elkaar. Want naarmate het aantal betrouwbare (back)links van of naar een url groeit, kun je ervan uitgaan dat de trust flow van de betreffende url ook hoger wordt.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Blog

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

De mogelijkheden van AI-tekstschrijvers

Teksten laten schrijven door robots? Met AI-tekstschrijvers kun tegenwoordig makkelijk teksten laten schrijven, maar wat houdt het precies in?

Andere marketing termen

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Backlinks

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?