Crawl budget

Samenvatting Artikel

Crawl budget is een term die wordt gebruikt om te beschrijven hoeveel pagina’s van een website een zoekmachine zoals Google kan crawlen binnen een bepaalde tijdsperiode. Het crawl budget van een website wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de grootte van de website, de kwaliteit en relevantie van de content, de snelheid van de website en het linkprofiel.

Aandachtspunten crawl budget

Voor SEO is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines kunnen crawlen en indexeren wat je wilt dat ze indexeren. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor het optimaliseren van de crawl budget van je website:

  1. Kwaliteitsvolle content: Zorg ervoor dat de inhoud van je website uniek, relevant en van hoge kwaliteit is. Vermijd dubbele content en zorg dat de inhoud van je website relevant is voor de doelgroep.
  2. Sitemap/structuur: Zorg dat je website een duidelijke en logische structuur heeft, met makkelijk toegankelijke interne links tussen de pagina’s. Hierdoor wordt het voor zoekmachines makkelijker om je website te crawlen.
  3. Technische aspecten: Zorg dat de website technisch in orde is, zonder technische fouten of problemen met laadtijd. Optimaliseer de website voor mobiel gebruik en gebruik gestructureerde data om zoekmachines te helpen de inhoud van de website te begrijpen.
  4. Backlinks: Zorg dat je kwalitatieve en relevante backlinks hebt die naar je website linken. Dit zal helpen bij het verbeteren van het linkprofiel, de autoriteit en reputatie van je website.
  5. Blokkerende elementen: Vermijd het gebruik van robots.txt en meta-tags die zoekmachines blokkeren om pagina’s te crawlen. Dit kan het crawl budget verminderen en ervoor zorgen dat belangrijke pagina’s niet worden geïndexeerd.

Door aandacht te besteden aan deze factoren, kan je ervoor zorgen dat zoekmachines efficiënter en effectiever je website kunnen crawlen en indexeren, wat uiteindelijk zal bijdragen aan een betere zichtbaarheid en hogere rangschikking in de zoekresultaten.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Blog

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

De mogelijkheden van AI-tekstschrijvers

Teksten laten schrijven door robots? Met AI-tekstschrijvers kun tegenwoordig makkelijk teksten laten schrijven, maar wat houdt het precies in?

5 design trends in 2022

Design is een belangrijk aspect van elke website of webshop. Lees hier 5 tips voor webdesign trends in 2022 zodat je weer op de hoogte bent.

Andere marketing termen

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Backlinks

Backlinks zijn links die vanuit een externe website naar jouw site linken. Deze links zijn cruciaal omdat ze zoekmachines vertellen dat uw website ertoe doet.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?