Crawl budget

Samenvatting Artikel

Crawl budget is een term die wordt gebruikt om te beschrijven hoeveel pagina’s van een website een zoekmachine zoals Google kan crawlen binnen een bepaalde tijdsperiode. Het crawl budget van een website wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de grootte van de website, de kwaliteit en relevantie van de content, de snelheid van de website en het linkprofiel.

Aandachtspunten crawl budget

Voor SEO is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines kunnen crawlen en indexeren wat je wilt dat ze indexeren. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten voor het optimaliseren van de crawl budget van je website:

  1. Kwaliteitsvolle content: Zorg ervoor dat de inhoud van je website uniek, relevant en van hoge kwaliteit is. Vermijd dubbele content en zorg dat de inhoud van je website relevant is voor de doelgroep.
  2. Sitemap/structuur: Zorg dat je website een duidelijke en logische structuur heeft, met makkelijk toegankelijke interne links tussen de pagina’s. Hierdoor wordt het voor zoekmachines makkelijker om je website te crawlen.
  3. Technische aspecten: Zorg dat de website technisch in orde is, zonder technische fouten of problemen met laadtijd. Optimaliseer de website voor mobiel gebruik en gebruik gestructureerde data om zoekmachines te helpen de inhoud van de website te begrijpen.
  4. Backlinks: Zorg dat je kwalitatieve en relevante backlinks hebt die naar je website linken. Dit zal helpen bij het verbeteren van het linkprofiel, de autoriteit en reputatie van je website.
  5. Blokkerende elementen: Vermijd het gebruik van robots.txt en meta-tags die zoekmachines blokkeren om pagina’s te crawlen. Dit kan het crawl budget verminderen en ervoor zorgen dat belangrijke pagina’s niet worden geïndexeerd.

Door aandacht te besteden aan deze factoren, kan je ervoor zorgen dat zoekmachines efficiënter en effectiever je website kunnen crawlen en indexeren, wat uiteindelijk zal bijdragen aan een betere zichtbaarheid en hogere rangschikking in de zoekresultaten.

Wil je jouw online marketing naar een hoger niveau tillen? Laat SEA en SEO over aan Digital Wizards. Wij zorgen voor winstgevende SEA-campagnes en meer organische bezoekers op je website of webshop. Klaar om te groeien? Neem direct contact op en spar met onze eigenaar, Hans Boersma.

Blog

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

Andere marketing termen

ROI

ROI staat voor "Return on Investment" en is een cruciale financiële metric die wordt gebruikt om de efficiëntie of winstgevendheid van een investering te meten.

Key Performance Indicators (KPI’s)

Wanneer we het over een key performance indicator (KPI) hebben, dan hebben we het over variabelen waarmee je een bepaalde prestatie kunt meten.

Ahrefs

Ahrefs is een veelgebruikte SEO-tool, met name voor het goed kunnen opzetten van een linkbuilding strategie. Binnen Ahrefs kun je gebruik maken van een aantal verschillende SEO-tools.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens