SEO-Content

Wil je gebruikers beter informeren op je website? Heb je al maanden voornemens productomschrijvingen op je website verder uit te breiden? Iedereen die een webshop heeft of een website beheert loopt tegen hetzelfde punt aan: teksten schrijven kost tijd, veel tijd. Vaak houden we het bij een simpele alinea, maar er liggen vaak nog meer onderwerpen open die kunnen worden toegelicht aan gebruikers.

Goede teksten = betere SEO

De tijd dat je met Black Hat trucjes meer organische bezoekers kon trekken ligt alweer even achter ons. Google kijkt meer dan ooit naar de kwaliteit van teksten en uiteraard in de juiste context. Grote kans dat je je bestaande zoekwoorden kunt uitbreiden met andere relevante zoekwoorden. Idealiter plan je hier een Zoekwoorden Onderzoek voor in, zodat je geen kansen laat liggen.

Word autoriteit 

Binnen generieke termen kun je aanlopen tegen veel concurrentie, waardoor je positie binnen de SERP’s niet optimaal is. Daarnaast kun je je op generieke termen niet voldoende onderscheiden. Het is goed om kennis te etaleren op specifiekere termen. Kies je gewenste (sub) categorieën uit en zorg ervoor dat je binnen deze termen autoriteit wordt.

Tips voor SEO-content

Op zoek naar tips om jouw content beter geschikt te maken voor SEO? Bekijk hier 3 tips om meer te halen uit je SEO-content.

1. Benut braakliggend terrein

Braakliggend terrein klinkt negatief, maar is het uiteraard niet. Hier liggen de kansen om specifiekere termen hoger in Google weer te geven en jezelf te onderscheiden op het vlak van autoriteit en kennis. In het eerder genoemde Zoekwoorden Onderzoek bepaal je per onderwerp waar er categorieën en subcategorieën zijn en waar er mogelijk kansen liggen. Zorg ervoor dat teksten goede informatie bevat die bijdraagt aan de gebruiker, niet alleen voor je eigen SEO-doelen.

2. Wees zo relevant mogelijk

Weet goed wat je in een jaar aan content wil distribueren via je eigen site, Social Media kanalen en e-mail. Idealiter breng je dit in kaart middels een contentkalender en deel je het met de benodigde interne – en externe stakeholders. Op deze manier heb je ruim van tevoren tijd om content te schrijven, te optimaliseren en uit te breiden, zodat je zo relevant mogelijk bent. Kortom, een goede contentstrategie is een fundamenteel onderdeel van een webshop/website.

3. Verbeter de gebruiksvriendelijkheid

Stel dat je een nieuwe tent wilt kopen en je gaat via Google (Shopping) op zoek naar tenten die groen zijn. Je ziet een mooie tent voor de prijs die je wilt en je gaat naar de betreffende pagina op de site van de aanbieder. Hier staat omschreven: tent, groen, polyester/nylon mix. Geeft dit je voldoende informatie? Waarschijnlijk niet, maar toch komt het nog steeds veel voor helaas.

Het goed uitwerken van de content geeft de gebruiker veel meer informatie, waardoor ze op jouw eigen site beter worden geïnformeerd en meer genegen zijn bij jou tot aanschaf van een tent over te gaan. Deze tent kan veel uitgebreider omschreven kunnen worden, zodat opkomende vragen direct kunnen worden beantwoord. Denk bijvoorbeeld aan.

– Voor hoeveel personen is de tent?
– Is het een speciale kleur groen, zijn er nog andere kleuren beschikbaar?
– Wat is het voordeel van een polyester/nylon mix, of zitten er ook nadelen aan?

Benut een Zoekwoorden Onderzoek om erachter te komen welke vragen je doelgroep heeft, zodat je relevante content/antwoorden plaatst in de SEO-content op je website.

Meer weten over SEO-content?

Meer halen uit de SEO-content op je site of wil je copywriting uitbesteden? Digital Wizards helpt je op weg. Wil je meer weten hoe we werken of hoe we jouw SEO-content kunnen ondersteunen?

Onder het genot van een kop koffie (of thee) gaan we na wat exact je wensen zijn en waar er nog SEO-groeikansen liggen. Met onze ruime ervaring en A tot Z dienstverlening staan we je bij met advies en ondersteuning.