SEO content

Meer bezoekers vanuit SEO? Neem je je al maanden voor om de productomschrijvingen op je website verder uit te breiden? Iedereen die een webshop heeft of een website beheert, loopt tegen hetzelfde aan: teksten schrijven kost tijd, veel tijd. Je houdt het bij een simpele alinea, terwijl er vaak nog meer onderwerpen openliggen die kunnen worden toegelicht aan bezoekers.

Digital Wizards heeft al veel klanten geholpen met goede SEO-teksten en we hebben zelf ook een aantal SEO-websites als project. We hebben SEO-copywriters in dienst die in de stijl van jouw organisatie teksten schrijven gericht op de doelgroep van jouw website of blog. 

SEO-tekstschrijven

Goede SEO-teksten dragen bij aan je online vindbaarheid. Samen met SEO-autoriteit en SEO-techniek is dit een van de belangrijkste pijlers van SEO. 

Digital Wizards is SEO-expert en teksten schrijven met SEO-doeleinden is een van onze kernactiviteiten. Niet alleen doen we dit voor onze klanten: ook hebben we zelf een aantal succesvolle projecten lopen. 

Zoekwoordenonderzoek

SEO-teksten beginnen bij Digital Wizards altijd met een gedegen zoekwoorden onderzoek. We gaan achterhalen waar jouw klanten op zoeken en bepalen op basis hiervan de structuur van je website. 

Zodra de structuur van je website goed staat gaan we aan de slag met het schrijven van SEO-content. Deze content schrijven we op basis van jouw input zodat we altijd in de tone of voice van jouw bedrijf schrijven. 

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Portfolio SEO-projecten

Meer weten over de SEO projecten die we hebben ondersteund? Wil je weten wat we hebben bereikt met SEO voor onze klanten? Bekijk hier ons portfolio van online marketing projecten en tevreden klanten.

 • Bevlogen medewerkers die iedere dag opstaan met passie voor online marketing en jou verder op weg willen helpen. Hoe? Maatwerk advies gericht op het verbeteren van jouw website of webshop.

 • Een mooi en strak webdesign die je diensten en producten goed uit de werk laten lopen. Mooie webdesigns waar ook na wordt gedacht over functionaliteit en conversiekansen.

 • Maatwerk websites door medewerkers met >10 jaar ervaring in webdesign en webdevelopment. Nieuwe websites die technisch goed werken én er goed uitzien qua design.

 • We zijn gespecialiseerd in SEA & SEO en weten precies hoe we je doelgroep moeten bereiken. Rappe teksten die ervoor zorgen dat je beter gevonden gaat worden met SEA en SEO.

 • Enthousiaste en leergierige medewerkers die klaar staan om van jouw website of webshop een succes te maken. Een team dat een verlengstuk wordt van jouw organisatie.

Goede teksten = betere SEO

Google kijkt meer dan ooit naar de kwaliteit van teksten en uiteraard of ze in de juiste context staan. Grote kans dat je je bestaande zoekwoorden kunt uitbreiden met andere relevante zoekwoorden. Idealiter plan je hier een Zoekwoorden Onderzoek voor in, zodat je geen kansen laat liggen.

Ben je op zoek naar mogelijkheden om jouw content beter geschikt te maken voor SEO? Bekijk hier 3 tips om meer te halen uit je SEO-content.

1. Word autoriteit

Bij het gebruik van generieke termen kun je aanlopen tegen veel concurrentie, waardoor je positie binnen de SERP’s niet optimaal is. Bovendien kun je je op generieke termen niet voldoende onderscheiden.

Het is goed om kennis te etaleren op specifiekere termen. Kies je gewenste (sub) categorieën uit en zorg ervoor dat je binnen deze termen autoriteit wordt.

Tip: Schrijf teksten die minimaal 2x zoveel informatie bevatten dan je concurrentie.

2. Wees relevant

Weet goed wat je in een jaar aan content wilt distribueren via je eigen site, Social Media-kanalen en e-mail. Idealiter leg je dit vast in een contentkalender en deel je het met de benodigde interne– en externe stakeholders.

Op deze manier heb je ruim van tevoren tijd om content te schrijven, te optimaliseren en uit te breiden, zodat je zo relevant mogelijk bent. Kortom, een goede contentstrategie is een fundamenteel onderdeel van een webshop/website.

3.Beantwoord vragen

Goed uitwerkte content geeft de gebruikers veel meer informatie, waardoor ze op jouw website beter worden geïnformeerd en meer genegen zijn bij jou tot aanschaf van een product. Omschrijf dit product zo uitgebreid mogelijk, zodat opkomende vragen direct worden beantwoord.

Benut een Zoekwoorden Onderzoek om erachter te komen welke vragen je doelgroep heeft, zodat je relevante content/antwoorden plaatst in de SEO-content op je website.

Onze artikelen over
Online Marketing

Meer weten over SEA, SEO of online marketing? Digital Wizards schrijft regelmatig artikelen over ontwikkelingen rond online marketing. Nog geen eigen website of nieuw met online marketing? Geen probleem, artikelen zijn ingedeeld in drie niveau’s: beginner, medium en gevorderd, zodat iedereen op niveau artikelen kan lezen.

 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

Werkgebied Digital Wizards

Benieuwd wat Digital Wizards voor jou kan doen betreft online marketing en goede vindbaarheid in Google? Digital Wizards werkt door heel Nederland en soms zelf voor internationale klanten. Doordat we in Almere zijn gevestigd, hebben we wel veel ervaring en referenties voor dienstverlening in de volgende plaatsen.

In bovenstaande steden werken we veel, maar uiteraard werkt Digital Wizards door heel Nederland. Denk bijvoorbeeld ook aan Alkmaar, Amersfoort, Den Haag, Eindhoven, Heerenveen, Rotterdam of Zoetermeer waar Digital Wizards je online marketing verder helpt groeien. 

Digital Wizards weet goed de vinger op de zere plek te leggen van je huidige website: waarom wordt de website van je concurrent wel makkelijk gevonden en de jouwe niet? Er zijn tal van zaken waar je aan moet denken, en Digital Wizards kan je daar uitstekend bij helpen.

Kwekkeboom - white logo
5/5

Maatwerk website & online marketing

Een zeer kundig online marketingbureau! Digital Wizards is zeer enthousiast en gedreven waarbij de eisen en wensen van klant voorop staan.

Jouw gegevens