SEO: 126% groei Wooden Wall Art

Voor de webshop van Wooden Wall Art hebben we in een paar maanden tijd een groei van 126% gerealiseerd met SEO.

SEO-techniek zorgt voor groei

Digital Wizards heeft eerder al een artikel geplaatst over de maatwerk webshop voor Wooden Wall Art. Een webshop die houten wanddecoratie op maat maakt en ook het 3.600 blokjes grote logo van Digital Wizards heeft gemaakt.  Voor de nieuwe webshop van Wooden Wall Art hebben we een uitgebreid zoekwoorden onderzoek gedaan waarmee we de sitemap zo hebben ingericht dat de webshop beter gaat scoren met SEO. Na een paar maanden is het tijd om de balans op te maken: heeft onze aanpak gewerkt of niet?

Om tot een goede vergelijking te komen hebben we de data uit de Google Search Console van januari 2020 naast de data van januari 2021 gelegd. Deze data hebben we gedownload om alles goed naast elkaar te leggen. De data van 2021 is overigens wel wat vertekend door de tweede Coronagolf, waarin woonwinkels dicht waren. Desondanks kunnen we wel spreken van een flinke groei.

Flinke groei SEO-verkeer

In 4 maanden is er een flinke groei van SEO-verkeer en is het aantal klikken vanuit SEO toegenomen met 126%. Daarnaast is het aantal vertoningen gestegen met 45%. Doordat we een veel bredere sitestructuur hebben opgezet komen er nu SEO-klikken binnen op 63 zoektermen, terwijl dat in 2020 op 26 zoektermen was. Er zijn veel nieuwe belangrijke zoektermen bijgekomen waar we nu op pagina 1 mee staan en de gemiddelde posities zijn groeiende.

Vervolgstappen SEO

Ondanks dat we een goede groei hebben doorgemaakt zijn we nog niet tevreden: we scoren wel op veel meer belangrijke zoektermen, maar een van de focus zoekwoorden is qua gemiddelde posities gedaald. We hebben samen met Wooden Wall Art een plan uitgewerkt waarin we deze termen weer richting de top-3 posities gaan krijgen zodat we goed blijven scoren in de breedte én op de focus zoektermen.

Klant

Wooden Wall Art

Periode

September 2020 – heden

Werkzaamheden

Maatwerk webshop en SEO

Resultaat

126% groei SEO-verkeer

Gerelateerde projecten

Benieuwd aan welke andere gerelateerde projecten Digital Wizards nog meer heeft gewerkt? Bekijk hier diverse projecten waarin we onder andere SEA, SEO of een maatwerk website hebben ingezet.

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van online marketing. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Welke expertises hebben we ingezet?

SEA, SEO of toch een maatwerk website: bij Digital Wizards ben je op het juiste adres. Voor dit project hebben we de volgende expertises ingezet om tot een goed resultaat te komen.

[portfolio_slider_related_service]

Jouw gegevens