Pizza Maffia: Organisch bezoekers stijgt van 0 naar 117 per dag

Een groei van 0 naar meer dan 100 organische bezoekers per dag: lees hoe we de SEO hebben geoptimaliseerd voor Pizza Maffia.
Pizza maffia portfolio

Pizza Maffia

In de zomer van 2019 bedacht Digital Wizards oprichter Hans Boersma dat er een alternatief moest komen voor Thuisbezorgd. Al jaren hoorde hij zijn schoonfamilie klagen over de torenhoge commissies van dit eten-bestel-platform. Het doel was om een nieuw platform op te zetten dat gratis in gebruik zou zijn voor restauranthouders. Dus zonder commissie te vragen.

Het oorspronkelijke idee van het platform was om deze zo op te zetten qua SEO-content en sitestructuur dat er met name SEO-verkeer op binnen zou komen. Wat eerst begon als een intern project om restauranthouders in Nederland te helpen, werd steeds groter: het verhaal werd opgepakt door onder andere Sprout, De Telegraaf, Het Parool en nog andere media wat de website autoriteit verhoogde. Mede door deze goede opzet van het platform in combinatie met dit bereik in de media is het project vanuit SEO-oogpunt zeer geslaagd.

Met Pizza Maffia zijn 34.000 bezoekers vanuit SEO gekomen en hebben 3.000 bezoekers doorgestuurd naar restaurants. Eind 2020 is Pizza Maffia overgegaan op een ander intern project van Digital Wizards: Startup24.

Klant

Intern project: Pizza Maffia

Livegang

Augustus 2019 – november 2020

Werkzaamheden

Eten bestelplatform

Resultaat

34.000 bezoekers uit SEO

Gerelateerde projecten

Benieuwd aan welke andere gerelateerde projecten Digital Wizards nog meer heeft gewerkt? Bekijk hier diverse projecten waarin we onder andere SEA, SEO of een maatwerk website hebben ingezet.

Met een maatwerk website heb je het beste wat Digital Wizards te bieden heeft: een mooi ontworpen website die goed converteert met SEA en SEO. ​

Welke expertises hebben we ingezet?

SEA, SEO of toch een maatwerk website: bij Digital Wizards ben je op het juiste adres. Voor dit project hebben we de volgende expertises ingezet om tot een goed resultaat te komen.

[portfolio_slider_related_service]