Handleiding foto’s verkleinen met Pixlr

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Beginner

Samenvatting Artikel

Handleiding foto’s verkleinen Pixlr

Is de pagespeed van je website te laag? Grote kans dat je afbeeldingen in een te groot formaat op je website staan. Een paar afbeeldingen van 2 MB kunnen de prestaties van je website flink onder druk zetten en we raden aan afbeeldingen met maximaal 15-50 KB op je website te zetten. Wanneer je de afbeeldingen niet optimaliseert, kan het een grote invloed hebben op de SEO van je website.

Pixlr gebruiken

In deze handleiding wordt beschreven hoe je een foto kunt verkleinen met Pixlr. Er zijn natuurlijk veel soorten software waarmee je afbeeldingen kunt verkleinen, maar die kosten vaak geld. Omdat niet iedereen deze investering wilt doen maakt deze handleiding gebruik van de website Pixlr. Deze website werkt snel en is bovendien gratis in gebruik.

1. Ga naar de website https://pixlr.com/.

2. Klik vervolgens op “open Pixlr editor”.

3. Vervolgens wordt het bewerkingsscherm geopend met verschillende bewerkingsmenu’s.

Tutorial open pixel editor bewerkingsmenu

4. Ga naar het menu ‘’File’’ en klik vervolgens op “Open image…”.

Tutorial open pixel open image

5. Vervolgens wordt de bibliotheek van je computer geopend. Open de foto die je wilt bewerken. De foto wordt nu op het bewerkingsscherm geladen.

Tutorial open pixel openbibliotheek

6. Het is nu tijd om de foto te gaan verkleinen. Ga naar het menu “Image” en klik op “Image size”.

Tutorial open pixel size

7. Vervolgens wordt een menu geopend waarin je de hoogte en breedte van de afbeelding kunt aanpassen. Laat “constraint proportions” aan staan, dit zorgt ervoor dat de hoogte- en breedteverhouding in proportie blijven. Je kunt bij “width” de gewenste breedte van de foto instellen, de hoogte wordt automatisch veranderd.

Klik op “OK” als je tevreden bent met de nieuwe verhoudingen van de foto.

Tutorial open pixel proportions

8. De foto wordt nu in aangepaste (verkleinde) vorm op het scherm weergeven.

9. Het is nu tijd om de foto op te slaan op je computer. Ga naar “File” en klik op “Save”.

Tutorial open pixel save

10. Er wordt nu een nieuwe scherm geopend. Bij “Name” kun je de naam van het bestand invullen. Bij “Format” kun je het bestandstype van de afbeelding kiezen en bij “Quality” kun je het kwaliteitsniveau van de foto aanpassen. Een lagere kwaliteit zal zorgen voor een kleinere bestandsgrootte.

Tip: zorg ervoor dat je een goed passende naam voor de afbeelding gebruikt. Dan is deze makkelijk te herkennen én helpt dit de SEO van je afbeelding.

Zorg er in ieder geval voor dat de grootte van het bestand niet groter is dan 15-50 KB voor een goed snelle laadtijd van je website. Klik op “OK” als je tevreden bent met de aanpassingen.

Tutorial open pixel optimization

11. Als je op “OK” klikt, kun je kiezen waar je de foto wilt opslaan. Gebruik meteen een goede naam voor je afbeelding als je deze opslaat. De foto is nu aangepast en kan voor jouw website worden gebruikt!

Online foto’s bewerken

Naast Pixlr zijn er nog andere online tools waarmee je soms gratis afbeeldingen kunt optimaliseren. Lees hiervoor ons blog artikel: foto’s online bewerken. Hierin geven we nog andere leuke tips en vind je naast Pixlr nog andere tools.

Meer weten over SEO optimalisatie?

Ben jij geïntrigeerd geraakt door SEO en ben je geïnteresseerd in onze online marketing diensten? Neem dan contact op met Digital Wizards om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen. 

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Medium

10 stappenplan doelgroep analyse

Leestijd: 13 minuten

Wil je je product of dienst optimaal verkopen, dan is het zaak je doelgroep zo goed mogelijk te kennen. Een doelgroep analyse is dan een belangrijk stap.

Medium

Alles over anchor texts

Leestijd: 6 minuten

De Google-ranking van jouw website hangt af van veel aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de SEO-techniek, je domein autoriteit of SEO-content. Een belangrijk aspect…

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 (+31) 203541458

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

— Hans Boersma
Hans Boersma Digital Wizards