Simple History

Samenvatting Artikel

Beschik jij over een eigen website die je ook zelf beheert? Dan is de kans groot dat deze in WordPress is gebouwd. Is dat inderdaad het geval? Dan zal je ongetwijfeld al gemerkt hebben dat je met plug-ins je WordPress website veel uitgebreider, interactiever en simpelweg beter kunt maken.

Een van de plug-ins die volgens ons de moeite van het downloaden en gebruiken waard is, is Simple History. In dit artikel behandelen we wat deze interessante plug-in zoal te bieden heeft en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat kun je met Simple History?

Simple History kun je als het ware zien als een logboek dat zichzelf automatisch bijwerkt. Dit logboek heeft betrekking op de gebeurtenissen in de website. Het houdt met name bij wanneer bezoekers in- of uitloggen en welke andere activiteiten op je website worden uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan het maken en plaatsen van bestellingen, het plaatsen van berichten, het invullen van contactformulieren en het downloaden van bestanden. Dit alles is te zien in een overzichtelijk dashboard, waarin alle activiteiten in chronologische volgorde worden vermeld.

Uiteraard is Simple History niet bedoeld om alle handelingen van je klanten in de gaten te houden. Simple History is vooral handig wanneer er zich een probleem of een vreemde situatie voordoet. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer het een klant niet lukt om in te loggen of een bestelling af te ronden. In het logboek moet dan te achterhalen zijn welke fout de klant gemaakt heeft, waardoor deze nu tegen problemen aanloopt. In specifieke gevallen kan het logboek zelfs voorkomen dat er een discussie ontstaat over de aansprakelijkheid van geleden (financiële) schade.

Aangezien Simple History alle wijzigingen op de website bijhoudt, kun je via het logboek ook zien wanneer werknemers aanpassingen doen. Ook dat kan nut hebben, vooral als er een afwijkende situatie optreedt. Via het logboek word je daar tenminste van op de hoogte gebracht, waarna je de situatie kunt herstellen en bijvoorbeeld de werknemer in kwestie hier iets over kunt leren.

De voordelen van Simple History op een rijtje

Simple History is een geliefde plug-in wat mede te danken is aan de volgende voordelen:

  • Het is een gebruiksvriendelijke plug-in zonder al te veel poespas. Het heeft een zeer overzichtelijke interface.
  • Simple History correspondeert met zowel WordPress als met WooCommerce, de plug-in waarmee je van een WordPress website een webshop maakt.
  • Het logboek kan problemen snel blootleggen, zodat je ze ook snel kunt oplossen.
  • De gegevens die Simple History verzamelt blijven maar liefst zestig dagen bewaard.
  • De plug-in maakt je site niet trager, en dat is maar goed ook. Een trage website heeft veel nadelen, waaronder dat je mogelijk plug-ins moet verwijderen om de laadtijden weer in te korten.

Bekijk hier al onze marketing termen of een van onze blog artikelen over online marketing.

Meer leads, meer omzet, meer groei. Onze maatwerk websites en maatwerk webshops zijn ontworpen met conversie in gedachten. Ga verder dan alleen online aanwezig zijn: zet bezoekers om in betalende klanten. 

Ben je klaar voor de volgende stap in groei? Neem direct contact op voor maatwerk advies en spar met onze expert, Hans Boersma.

Blog

Zoekwoord kannibalisatie: hoe oplossen?

Zoekwoordkannibalisatie: wanneer meerdere pagina’s op jouw website strijden om dezelfde zoekwoorden en elkaar onbedoeld verzwakken.

Wat zijn de voordelen van een VPS? (vs. shared hosting)

Twee populaire opties voor hosting zijn shared hosting en een Virtual Private Server (VPS), wat zijn de voordelen van een VPS?

WordPress installeren op verschillende manieren

Via dit artikel leer je hoe je zelf een WordPress installatie kunt doen: handmatig of via een hostingpartij.

Andere website termen

Plug-ins

Een plug-in is een uitbreiding van een bestaande website. Binnen WordPress wordt er volop gebruik gemaakt van plug-ins.

Domeinnaam

Een domeinnaam vormt als het ware een internetadres dat, als het goed is, voor de consument makkelijk te onthouden is.

Yoast SEO

Met Yoast SEO optimaliseer je jouw website met name op het gebied van de organische vindbaarheid (SEO).

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens