Yoast SEO

Samenvatting Artikel

Yoast SEO is een plug-in die je kunt downloaden en gebruiken wanneer een website in WordPress is gebouwd. Yoast SEO is binnen WordPress een van de meest gedownloade plug-ins. Het hoofddoel van Yoast SEO is het optimaliseren van een website, met name op het gebied van de organische vindbaarheid (SEO) en dus het verbeteren van de rankings in Google.

De plug-in richt zich in het bijzonder op het aanscherpen van de content op een website. Daarbij staat Yoast SEO bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Talrijke aspecten zijn namelijk geautomatiseerd, zodat je zelf weinig moeite hoeft te doen om de beoogde optimalisering van je ranking te realiseren.

Je kunt Yoast SEO downloaden via WordPress zelf en gratis gebruiken. Er bestaat ook een betaalde versie die veel meer functionaliteiten biedt. In dit artikel behandelen we de verschillen tussen deze twee versies.

Wat kun je met de gratis variant van Yoast?

Met de gratis versie van Yoast SEO kun je onder andere focussen op zoektermen voor de hele website of voor enkele pagina’s. Je voert de termen in en Yoast geeft aan of de content voldoet aan de voorwaarden van Google. Denk hierbij aan het aantal woorden en de manier van schrijven. Daarnaast checkt Yoast SEO of de zoektermen voorkomen op belangrijke plekken zoals de titel en inleiding.

Een andere functie is het toevoegen van een afbeelding voor sociale media wanneer je de link van de pagina deelt en het toevoegen van metatitels en -teksten. Yoast SEO geeft tevens aan of de lengte van de meta tekst goed is en de juiste woorden erin voorkomen.

Verder maakt Yoast SEO standaard sitemaps aan die je kunt indienen bij de Google Search Console. Daarover gesproken, in SEO Yoast kun je gemakkelijk de verificatie doen van je Search Console account.

Welke voordelen biedt Yoast PRO?

Zoals gezegd kun je, als je bereid bent ervoor te betalen, nog meer doen met Yoast SEO. Het eerste grote voordeel van de betaalde versie is dat je je teksten ook kunt analyseren op essentiële varianten (synoniemen) van het ingegeven zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Je krijgt dan dus verschillende voorstellen voor alternatieve zoekwoorden die ook vaak gebruikt worden. Deze trefwoorden kun je daarna ook in je teksten verwerken. Zo maakt Yoast het mogelijk om nog beter gevonden te worden door je potentiële klanten.

Een ander belangrijk pluspunt van de betaalde variant van Yoast SEO, is dat je webteksten nog eens grondig kan controleren op fouten en leesbaarheid. Hierbij geeft het programma spelfouten en grammaticale fouten aan. Daar komt nog bij dat je wordt gewezen op bepaalde woordkeuzes, woordcombinaties en vervoegingen die volgens de plug-in niet goed gekozen zijn.

Yoast SEO is een relatief gunstig geprijsde betaalde plug-in. Op het moment van schrijven kun je voor 99 euro per jaar (of 22 euro per maand) van de betaalde versie gebruikmaken.

Bekijk hier al onze marketing termen of een van onze blog artikelen over online marketing.

Meer leads, meer omzet, meer groei. Onze maatwerk websites en maatwerk webshops zijn ontworpen met conversie in gedachten. Ga verder dan alleen online aanwezig zijn: zet bezoekers om in betalende klanten. 

Ben je klaar voor de volgende stap in groei? Neem direct contact op voor maatwerk advies en spar met onze expert, Hans Boersma.

Blog

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

SEMrush gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek

De betaalde SEO-tool SEMrush biedt veel mogelijkheden voor een zoekwoorden onderzoek.

Andere website termen

Plug-ins

Een plug-in is een uitbreiding van een bestaande website. Binnen WordPress wordt er volop gebruik gemaakt van plug-ins.

Simple History

Sample History is een logboek voor WordPress en heeft betrekking op de gebeurtenissen in de website.

Domeinnaam

Een domeinnaam vormt als het ware een internetadres dat, als het goed is, voor de consument makkelijk te onthouden is.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens