‘Misleidende site gedetecteerd’ Google melding

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Advanced

Samenvatting Artikel

‘Misleidende site gedetecteerd’

Het maken van een website is één ding, maar het goed onderhouden van een website een tweede. Vaak komt het voor dat WordPress updates of plugin updates niet consequent worden doorgevoerd. Een paar weken wachten met updaten is in principe niet erg, maar maandenlang of zelfs een jaar wachten is vragen om problemen. Voor hackers zijn dit soort WordPress websites een gewillig prooi.

Om gebruikers van Google Chrome te beschermen is Google de laatste jaren steeds strenger omtrent website certificaten en veiligheid. Vermoedt Google problemen op een website of is een HTTPS-certificaat verlopen? Google zal hier meteen een melding van maken en je terugleiden naar een veilige website. 

Google melding: ‘misleidende website gedetecteerd’

Eén van de ergste meldingen die Google aan een website kan geven is deze:

Dit is een rode melding, een melding die nog een stuk strenger is dan de melding voor een verlopen of ongeldig HTTPS-certificaat. Wil je inloggen op je WordPress website om dit op te lossen? Google zal er bijna alles aan doen om dit onmogelijk te maken met als doel bezoekers te beschermen. 

In het ergste geval is je website ook nog gehackt en gebruikt voor malafide praktijken (vandaar de bescherming van Google). Vermoed je dat jouw WordPress website is gehackt? Lees hier ons blogartikel over WordPress website gehackt.

Hier een voorbeeld van een gehackte WordPress website. Een hacker heeft de SEO-omschrijvingen overschreven met Japanse teksten:

Wat te doen tegen deze melding?

Digital Wizards heeft dit probleem al een paar keer opgelost voor nieuwe klanten en in alle gevallen waren er deze overeenkomsten:

 • Het waren WordPress websites, gemaakt met een ‘voordelig’ thema.
 • WordPress updates waren lange tijd niet uitgevoerd en ook waren er veel plugins niet up-to-date.
 • Beveiligingsplugins waren er niet en er werd gebruik gemaakt van een standaard (voordelige) hosting. Vaak waren er ook geen back-ups beschikbaar. 
 • De website was niet ingediend binnen de Google Search Console waardoor er ook geen waarschuwing of melding vanuit Google kon worden verzonden.

Er is niet één manier of stappenplan om dit probleem op te lossen, maar we raden wel aan dit door te voeren:

 1. Heb je een back-up van een eerdere periode? Probeer deze de gehackte versie te laten overschrijven. Wellicht is je website pas recent gehackt en hiermee ga je terug naar een ‘goede versie’. 
 2. Probeer in te loggen op je WordPress website via een andere browser, zoals Mozilla of Microsoft Edge, als Google je niet toelaat.
 3. Installeer een beveiligingsplugin zoals Defender Pro of iThemes. Probeer zoveel mogelijk de adviezen voor beveiliging door te voeren. Het kan voorkomen dat deze plugins een
 4. Update WordPress en alle plugins die je nodig hebt. Oude plugins of plugins die niet nodig zijn: verwijderen.
 5. Als alles weer goed staat, dan is het belangrijk om je website in te dienen binnen de Google Search Console. Als dit al is gedaan, dan kun je meteen naar “Beveiligingsproblemen”:

In een normale situatie heb je bovenstaand voorbeeld, maar bij een rode melding krijg je een melding als deze:

 1. Afhankelijk van de melding, heb je of nog problemen op te lossen, of je kunt een verzoek indienen voor het herzien van je website.
 2. Als je Google je website laat herzien, dan kan het ca. 12 tot 24 uur duren voordat je website weer normaal zichtbaar is zónder rode melding.
 3. Uitgaande van een gehackte website adviseren we over te stappen op een geheel nieuwe website: hackers zijn vernuftig om code goed te verstoppen en het kost bijna meer tijd om deze code helemaal op te schonen dan dat je een nieuwe website maakt.

Niemand wilt deze melding en het is gelukkig op te lossen. Het is wel beter om te voorkomen dan te genezen, dus zorg ervoor dat je je website goed up-to-date houdt of laat houden. 

Meer weten over problemen oplossen voor SEO?

Wil je graag meer leren over problemen oplossen voor SEO? Lees dan de andere blog artikelen op onze website of neem contact op met Digital Wizards om erachter te komen wat wij voor jouw SEO kunnen betekenen!

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Beginner

Wat is SEA?

Leestijd: 12 minuten

SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Medium

Wat is linkbuilding?

Leestijd: 8 minuten

Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

Advanced

Wat is Trust Flow?

Leestijd: 6 minuten

SEO is een zeer breed en divers vakgebied. Er zijn immers talrijke factoren die bepalen in hoeverre een website een goede vindbaarheid heeft…

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens