De mogelijkheden van AI-tekstschrijvers

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Medium

Samenvatting Artikel

Je hebt er vast al eens van gehoord, AI-teksten. Tegenwoordig wordt het steeds meer gebruikt en bieden meerdere tools zich aan. Is het schrijven van AI-teksten werkelijk zo voordelig als we denken? Je leest in dit artikel meer over de mogelijkheden en voordelen van AI-tekstschrijvers.

10 voordelen van AI-tekstschrijvers

Er zijn veel voordelen van het werken met een AI-tekstschrijver voor marketing managers. Hieronder staan 10 voordelen:

 1. Snelheid: een AI-tekstschrijver kan snel grote hoeveelheden tekst genereren, wat betekent dat marketing managers snel content kunnen produceren en publiceren.
 2. Consistentie: een AI-tekstschrijver kan dezelfde stijl en toon aanhouden in alle teksten die hij genereert, wat betekent dat de merkidentiteit consistent blijft.
 3. Kostenbesparing: een AI-tekstschrijver kan de kosten voor tekstproductie verlagen omdat er geen productiekosten zijn.
 4. Flexibiliteit: een AI-tekstschrijver kan gemakkelijk teksten in verschillende talen genereren, wat betekent dat marketing managers hun doelgroep in meerdere landen kunnen bereiken.
 5. Nieuwe ideeën: als copywriter zit je soms vast in je eigen ideeën en gedachten. Met een AI-tool krijg je nieuwe input die je tekst verder uitbreidt.
 6. Schaalbaarheid: een AI-tekstschrijver kan gemakkelijk grote hoeveelheden tekst genereren, wat betekent dat marketing managers snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt of op nieuwe kansen.
 7. Nauwkeurigheid: een AI-tekstschrijver kan nauwkeurig werken en fouten minimaliseren, wat betekent dat de kwaliteit van de teksten hoog is.
 8. Vermindering van menselijke fouten: omdat een AI-tekstschrijver geen menselijke fouten maakt, kunnen marketing managers ervan verzekerd zijn dat de teksten die ze produceren correct en professioneel zijn.
 9. Time management: een AI-tekstschrijver kan marketing managers helpen tijd te besparen door snel teksten te genereren, zodat ze zich kunnen concentreren op andere belangrijke taken.
 10. Creativiteit: een AI-tekstschrijver kan marketing managers helpen nieuwe ideeën te genereren en creatiever te zijn in hun aanpak van content marketing.

Wat betekent een AI-tekstschrijver voor SEO?

Een AI-tekstschrijver kan helpen bij het verbeteren van de SEO (zoekmachine optimalisatie) van een website door teksten te genereren die gericht zijn op specifieke zoekwoorden of zoektermen. Door deze zoekwoorden of zoektermen op een natuurlijke manier in de tekst te integreren, kan de website beter gevonden worden door zoekmachines zoals Google. Bovendien kan een AI-tekstschrijver ook helpen bij het genereren van meta-tags en titels voor webpagina’s, wat ook kan bijdragen aan een verbeterde SEO.

Een AI-tekstschrijver kan ook helpen bij het produceren van kwalitatief hoogwaardige en unieke content, wat belangrijk is voor een goede SEO. Zoekmachines geven de voorkeur aan websites met kwalitatief hoogwaardige en relevante content, dus door te werken met een AI-tekstschrijver kan een website beter presteren in de zoekresultaten.

Ten slotte kan een AI-tekstschrijver ook helpen bij het genereren van teksten die gericht zijn op lange zoekwoorden of zoektermen, ook wel “lange staart” genoemd. Deze zoekwoorden of zoektermen zijn vaak minder concurrerend en kunnen een effectieve manier zijn om bezoekers naar een website te leiden via zoekmachines. Voorbeelden van AI- tekstschrijvers zijn ChatGPT, Jasper.ai en Rytr.me.

ChatGPT is een tool die is ontwikkeld om te communiceren via chat of tekst. Dit betekent dat je een vraag kunt stellen en hier antwoord op krijgt in de vorm van een tekst. Deze tool is op dit moment nog gratis en heeft al veel gebruikers. Jasper.ai is een zelfde soort tool, maar met meer specifieke mogelijkheden. Deze tool is echter wel betaald net als bijvoorbeeld Rytr.

Worden AI-teksten afgestraft door Google?

Er is geen bewijs dat Google AI-teksten afstraft of dat het specifiek op zoek is naar AI-gedreven teksten. Google streeft ernaar om relevante en kwalitatief hoogwaardige content te belonen in de zoekresultaten, ongeacht of deze content is geschreven door een persoon of een AI.

Toch kan het gebruik van een AI-tekstschrijver soms problemen opleveren voor SEO. Als de teksten die door de AI zijn gegenereerd niet natuurlijk klinken of niet relevant zijn voor de doelgroep, kan dit leiden tot een slechte gebruikerservaring en een lagere positie in de zoekresultaten.

Het is ook mogelijk dat Google op een bepaald moment in staat zal zijn om AI-gedreven teksten te herkennen en deze te onderscheiden van teksten die door mensen zijn geschreven. Op dit moment is het echter niet bekend of Google dit al doet. Het is daarom het beste om ervoor te zorgen dat de teksten die met behulp van een AI-tekstschrijver zijn gegenereerd natuurlijk klinken en relevant zijn voor de doelgroep om problemen met de SEO te voorkomen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om door AI geschreven teksten zelf te herschrijven.

Ben je benieuwd of een AI-tekstschrijver echt zoveel kan zoals je in dit artikel leest? Dan raden wij je aan aan trial te starten. Je kan dan genieten van de voordelen van AI-tekstschrijvers en bekijken of dit goed bij jouw bedrijf past.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Beginner

Wat is SEA?

Leestijd: 12 minuten

SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Beginner

WordPress voordelen

Leestijd: 8 minuten

WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

Medium

Alles over anchor texts

Leestijd: 6 minuten

De Google-ranking van jouw website hangt af van veel aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de SEO-techniek, je domein autoriteit of SEO-content. Een belangrijk aspect…

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens