CRM (Customer Relationship Management)

Samenvatting Artikel

CRM staat voor Customer Relationship Management en verwijst naar technologieën, strategieën, en processen die bedrijven gebruiken om hun interacties met huidige en potentiële klanten te beheren en te analyseren. Het doel van een CRM-systeem is om bedrijven te helpen bij het efficiënt beheren van relaties met klanten, het verbeteren van de klantenservice, en het verhogen van de verkoop door de verzameling, analyse, en toepassing van klantgegevens.

Voordelen van een CRM

 • Verbeterde klantenkennis: CRM-systemen bieden diepgaande inzichten in klantgedrag en voorkeuren, waardoor bedrijven hun aanbod kunnen aanpassen aan individuele klantbehoeften.
 • Efficiëntie in sales en marketing: Door processen te automatiseren en toegang te bieden tot alle klantinformatie in één database, kunnen sales- en marketingteams effectiever werken.
 • Verhoogde klanttevredenheid: Een beter begrip van klanten stelt bedrijven in staat om gepersonaliseerde ervaringen te bieden, wat leidt tot hogere tevredenheid en loyaliteit.
 • Betere interne communicatie: CRM helpt bij het centraliseren van klantinformatie, waardoor teams gemakkelijker samenwerken en informatie delen.
 • Data-analyse en rapportage: Geavanceerde analytische tools binnen CRM-systemen stellen bedrijven in staat om data te analyseren en strategische beslissingen te nemen op basis van real-time informatie.

10 Grote CRM-systemen voor B2B-marketing

Benieuwd naar een CRM-systeem voor jouw organisatie? Voor B2B-marketing is een CRM-systeem meer dan noodzakelijk en we hebben een lijst van 10 grote en bekende CRM-systemen in kaart gebracht voor je:

 1. Salesforce: Een van de meest populaire en uitgebreide CRM-oplossingen op de markt, bekend om zijn aanpasbaarheid en uitgebreide functionaliteiten.
 2. HubSpot CRM: Biedt een gebruiksvriendelijke interface en integreert naadloos met de HubSpot marketing suite, ideaal voor content marketing en inbound marketing strategieën.
 3. Microsoft Dynamics 365: Een veelzijdige CRM die diepe integratie biedt met andere Microsoft-producten, geschikt voor bedrijven die al zwaar leunen op het Microsoft-ecosysteem.
 4. Oracle CRM: Biedt een breed scala aan cloud-gebaseerde en on-premise oplossingen, bekend om zijn sterke analytische mogelijkheden.
 5. SAP CRM: Deel van het SAP Business Suite, ideaal voor grote ondernemingen met complexe CRM-behoeften.
 6. Zoho CRM: Biedt een goede balans tussen functies en gebruiksgemak, met een aantrekkelijk prijspunt voor kleine tot middelgrote bedrijven.
 7. Pipedrive: Een intuïtieve CRM ontworpen met de focus op de salespipeline, populair onder verkoopteams voor zijn eenvoud en visuele interface.
 8. Freshsales: Onderdeel van Freshworks, biedt dit CRM geavanceerde functies zoals AI-gestuurde inzichten en een gebruiksvriendelijke interface.
 9. Insightly: Een CRM die projectmanagement en CRM combineert, ideaal voor bedrijven die behoefte hebben aan projecttracking samen met klantenbeheer.
 10. SugarCRM: Biedt een flexibele en aanpasbare oplossing die zich richt op automatisering van sales, marketing, en serviceprocessen.

Blog

WordPress installeren op verschillende manieren

Via dit artikel leer je hhoe je zelf een WordPress installatie kunt doen: handmatig of via een hostingpartij.

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Betaalverkeer uitsluiten in GA4

Door betaalverkeer uit te sluiten van je referral-lijst in GA4, krijg je een beter inzicht in je echte verkeersbronnen.

Andere B2B termen

Marketing Automation

Marketing automation is een geavanceerde strategie die draait om het automatiseren van repetitieve marketingtaken en het leveren van gepersonaliseerde berichten aan prospects en klanten op het juiste moment in hun aankoopreis

Lead nurturing

Lead nurturing is een cruciale strategie binnen B2B-marketing die draait om het opbouwen en onderhouden van relaties met prospects gedurende hun aankoopreis. Door middel van gerichte communicatie en waardevolle interacties kunnen B2B-bedrijven potentiële klanten begeleiden en converteren naar loyale klanten.

Funnel

Een funnel, ook wel bekend als een sales funnel of conversietrechter, is een essentieel concept binnen B2B-marketing dat het pad beschrijft dat potentiële klanten afleggen vanaf het eerste contactpunt met een bedrijf tot aan de uiteindelijke conversie naar klant. Het begrijpen en optimaliseren van de funnel is cruciaal voor het verbeteren van de conversieratio en het stimuleren van zakelijke groei.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens