URL-redirects

Samenvatting Artikel

Wat zijn URL-redirects?

URL-redirects zijn mechanismen die webverkeer van een oude URL naar een nieuwe URL omleiden. Deze zijn cruciaal voor het beheer van websites, het behoud van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het verbeteren van de gebruikerservaring. Er zijn verschillende soorten redirects die elk een specifiek doel en toepassing hebben.

Welke URL-redirects zijn er?

  1. 301-redirect: Verwijst permanent naar een nieuwe URL. Wordt gebruikt als een pagina permanent is verplaatst naar een nieuwe locatie.
  2. 302-redirect: Verwijst tijdelijk naar een andere URL. Wordt gebruikt als een pagina tijdelijk is verplaatst, bijvoorbeeld tijdens onderhoud of bij seizoensgebonden aanbiedingen.

Belang van correcte implementatie

Het correct implementeren van URL-redirects is essentieel voor het behoud van de SEO-waarde. Daarnaast is het belangrijk voor een positieve gebruikerservaring. Hier zijn enkele tips voor een goede implementatie:

  • Controleer regelmatig op gebroken links: gebruik tools om gebroken links op te sporen en te repareren.
  • Gebruik de juiste statuscodes: zorg ervoor dat je de juiste redirect-statuscode kiest op basis van de situatie.
  • Monitor de prestaties: houd de prestaties van de redirects bij om te verzekeren dat ze werken zoals verwacht en geen negatieve impact hebben op de gebruikerservaring of SEO.

Voorbeelden van goede URL-redirects

Veel bedrijven en websites maken effectief gebruik van URL-redirects om de gebruikerservaring te verbeteren en hun SEO te behouden. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Verplaatsing naar een nieuw domein: een bedrijf dat zijn merknaam wijzigt en een nieuwe domeinnaam introduceert, kan 301-redirects instellen om al het verkeer van het oude domein naar het nieuwe domein te leiden.
  • Herstructurering van een website: bij een grote herstructurering van een website kunnen 301-redirects helpen om oude URLs naar de nieuwe structuur te leiden zonder dat bezoekers pagina’s missen.
  • Tijdelijke promotiepagina’s: een bedrijf voert een tijdelijke promotie uit en leidt bezoekers van een productpagina tijdelijk naar een speciale promotiepagina met een 302-redirect.

Samenvattend

URL-redirects zijn een fundamenteel onderdeel van webbeheer, essentieel voor het behouden van een goede gebruikerservaring en het beschermen van de SEO-waarde van een website. Door de juiste redirects correct te implementeren en regelmatig te monitoren, kunnen websites soepel blijven functioneren en hun bezoekers effectief naar de juiste inhoud leiden. Of het nu gaat om een permanente verhuizing of een tijdelijke omleiding, het gebruik van de juiste redirect kan een groot verschil maken in de prestaties en het succes van een website.

Bekijk hier al onze marketing termen of een van onze blog artikelen over online marketing.

Meer leads, meer omzet, meer groei. Onze maatwerk websites en maatwerk webshops zijn ontworpen met conversie in gedachten. Ga verder dan alleen online aanwezig zijn: zet bezoekers om in betalende klanten. 

Ben je klaar voor de volgende stap in groei? Neem direct contact op voor maatwerk advies en spar met onze expert, Hans Boersma.

Blog

Wat zijn de voordelen van een VPS? (vs. shared hosting)

Twee populaire opties voor hosting zijn shared hosting en een Virtual Private Server (VPS), wat zijn de voordelen van een VPS?

WordPress installeren op verschillende manieren

Via dit artikel leer je hoe je zelf een WordPress installatie kunt doen: handmatig of via een hostingpartij.

Hoe pas je de prijzen aan in een WooCommerce webshop? 

Hoe pas je de prijzen aan van een WooCommerce webshop? In dit artikel leggen we het stap voor stap aan je uit.

Andere website termen

Plug-ins

Een plug-in is een uitbreiding van een bestaande website. Binnen WordPress wordt er volop gebruik gemaakt van plug-ins.

Simple History

Sample History is een logboek voor WordPress en heeft betrekking op de gebeurtenissen in de website.

Domeinnaam

Een domeinnaam vormt als het ware een internetadres dat, als het goed is, voor de consument makkelijk te onthouden is.

Wil je sparren met Hans over je online marketing uitdagingen of kansen bespreken voor een nieuwe maatwerk website?

Jouw gegevens