WordPress specialist

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Medium

Samenvatting Artikel

Wanneer we het hebben over een WordPress specialist, dan hebben we het over een internet bureau die zich heeft gespecialiseerd in het maken van websites via het content management systeem WordPress. WordPress is gezien de vele mogelijkheden voor maatwerk én tegelijkertijd de laagdrempeligheid in gebruik een van de meest populaire content management systemen wereldwijd. De mogelijkheden van WordPress zijn dusdanig uitgebreid dat een WordPress specialist tot veel betere, fraaiere en uitgebreidere websites kan komen dan een beginner.

Zou jij voor jouw bedrijf een maatwerk website willen en wil je de bouw hiervan uitbesteden aan een WordPress specialist? Lees dan zeker even verder, want hieronder geven we tips over het uitkiezen van je specialist en zetten we uiteen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van maatwerk via WordPress.

WordPress specialist selecteren

Er zijn tegenwoordig talrijke bedrijven die zich specialist noemen in internet marketing in het algemeen en WordPress development in het bijzonder. Het uitkiezen van het juiste internet bureau kan dan ook lastig zijn. Daarom volgt hieronder een aantal adviezen op basis waarvan je hopelijk de ideale specialist kunt vinden:

 • Ga met een internet bureau in zee met een bewezen goede staat van dienst. Check goed welke websites of webshops er reeds zijn opgeleverd. Bekijk goed op bijvoorbeeld een portfolio pagina wat het recente werk is dat er is opgeleverd.
 • Kies voor een WordPress specialist die jou kan overtuigen van zijn of haar actuele vakkennis. Dat is zeer relevant, want nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in dit vakgebied snel op. Zo zijn er continu nieuwe eisen vanuit Google om de snelheid van de website optimaal te houden. Technieken die vorig jaar goed werken zijn op dit moment alweer verjaard.
 • Werk samen met iemand die open, eerlijk en transparant communiceert over zaken als de werkwijze, de doelstellingen en de tarieven. Een project voor een nieuwe maatwerk webshop van 15.000 euro kan niet op een dag worden uitgewerkt. Een gedegen bureau zal dit grondig uitwerken in de offerte en een nauwgezette planning maken.
 • Kies een WordPress specialist die niet alleen je website bouwt, maar bij wie je ook terecht kunt voor hosting, onderhoud en updates. Degene die je maatwerk website heeft gebouwd weet natuurlijk perfect hoe de website is opgebouwd en kan sneller en beter support leveren.
 • Laat je door de specialist in kwestie gerust overtuigen door zijn of haar expertise en inlevingsvermogen in jouw specifieke vakgebied. Idealiter zoek je ook een specialist die al vaker in jouw branche of een vergelijkbare branche heeft gewerkt.

WordPress maatwerk oplossingen?

WordPress is zoals gezegd een veel gebruikt content management systeem. Voor ervaren online marketeers zijn WordPress websites vaak snel te herkennen aan de uitstraling en de thema’s. Desondanks kan een echte WordPress specialist voor meer maatwerk zorgen dan je misschien denkt. Doordat WordPress open source is bestaan er veel mogelijkheden tot het integreren van maatwerk code en maatwerk features. Wens je alleen gebruik te maken van gratis toepassingen, dan zijn de maatwerkmogelijkheden van WordPress uiteraard beperkt.

Webshop via WordPress

Dat WordPress wereldwijd door zo ontzettend veel bedrijven wordt gebruikt komt mede doordat je je website ook kunt verrijken met een webshop. In principe kun je zo een webshop module toevoegen aan WordPress door de plug-in WooCommerce te installeren. 

Vervolgens is het aan jou hoe uitgebreid en ‘gelikt’ je webshop moet zijn. Neem je voorlopig genoegen met een bescheiden webshop met beperkte mogelijkheden, dan volstaat waarschijnlijk één van de gratis standaardthema’s die WooCommerce biedt. Wil je daarentegen een uitgebreide webshop met veel functionaliteiten? En daarnaast een webshop die goed gevonden gaat worden door zoekmachines?

Dan ligt het voor de hand dat je kiest voor een maatwerk webshop. Je webshop wordt dan ‘vanaf scratch’ opgebouwd met wireframes en webdesigns voor pagina’s zoals:

 • Homepage
 • Contentpagina
 • Contactpagina
 • Product overzichtspagina
 • Product detailpagina
 • Check-out stappen

Je website en webshop worden dan geïntegreerd en zijn dan geen losse onderdelen meer. Daarnaast is er dan bijvoorbeeld veel meer mogelijk qua development, denk bijvoorbeeld aan:

 • Maatwerk koppelingen en plug-ins
 • SEO-optimalisaties
 • Aangepaste slugs
 • Snelle laadtijd

WordPress specialist kiezen

Al met al zijn er veel redenen om te kiezen voor een WordPress specialist. Dit hangt wel af van je budget. Stel dat je een starter bent met een beperkt budget, dan kun je het beste kiezen voor een voordelig en standaard thema website die je grotendeels zelf kunt opbouwen in WordPress.

Tip: lees hier hoe je op verschillende manieren WordPress kunt installeren.

Heb je al een lopende business en meer budget, dan is een maatwerk website een goede overweging. Je kunt dan veel meer je wensen en gewenste features toevoegen aan de nieuwe website. Daarnaast zal dit ook beter bij je huisstijl passen omdat een maatwerk is opgebouwd met webdesigns en niet vastzit in een standaard thema.

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Medium

5 design trends in 2022

Leestijd: 8 minuten

Design is een belangrijk aspect van elke website of webshop. Lees hier 5 tips voor webdesign trends in 2022 zodat je weer op de hoogte bent.

Beginner

12 tips voor WordPress

Leestijd: 8 minuten

12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

Medium

Google Keyword planner

Leestijd: 7 minuten

Succes met SEA en SEO begint bij een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het goed inzamelen van data waaronder kansrijke zoekwoorden en een concurrentie analyse.

Beginner

WordPress voordelen

Leestijd: 8 minuten

WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens