10 webshop tips

Leestijd: 12 minuten

Niveau: Beginner

Samenvatting Artikel

10 webshop tips

Een webshop is een eenvoudige manier om snel je producten te verkopen en te promoten, maar je wilt natuurlijk het maximale uit jouw webshop halen. Een goede webshop zorgt namelijk voor maximale omzet en verhoogt de naamsbekendheid van jouw bedrijf. In dit artikel geven we daarom een aantal tips die jij kunt gebruiken om een goede webshop te runnen. 

1. Zorg voor een strak design van jouw webshop 

Het doel is natuurlijk om je klanten te stimuleren om één van jouw producten te kopen. Zorg er daarom voor dat jouw webshop een aantrekkelijk design heeft. Dit zal ervoor zorgen dat mensen jouw webshop vertrouwen, waardoor ze gemotiveerd zullen zijn om wat te kopen. 

2. Product detail pagina (PDP)

Je producten zijn de ster van je webshop en zorgen er mede voor dat je je omzetdoelen haalt. Er is met een maatwerk webshop veel mogelijk om de PDP te optimaliseren, zoals zichtbaar in dit voorbeeld:

Product detailpagina - WooCommerce voorbeeld
 • Kies bij voorkeur bijvoorbeeld voor een sommatie van de belangrijkste voordelen en/of eigenschappen. 
 • Zorg ervoor dat de (actie)prijs goed zichtbaar is en dat er snel besteld kan worden.
 • Geef mogelijkheden tot extra informatie zoals in dit voorbeeld met ‘zachtheid’ en ‘warmte’. Dit is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar zorgt ook voor minder retourneringen.

3. Vergaar veel kennis over jouw klanten

Wie is je doelgroep? En wie zijn er voornamelijk geïnteresseerd in je producten? Dit zijn belangrijke vragen waar je het antwoord op moet weten. Een goede indicatie zorgt er namelijk voor dat je het assortiment kunt aanpassen aan de doelgroep. Dit zal leiden tot meer bestellingen en klanttevredenheid. 

4. Laat zien dat jouw producten betrouwbaar zijn

Een klant zal niet zomaar een bestelling plaatsen. Hij of zij moet vertrouwen hebben in het product en de webshop. Maar hoe zorg je hiervoor? Er zijn een aantal elementen die je kunt toevoegen voor extra vertrouwen. Hebben jouw producten bepaalde keurmerken? Plaats die dan op de webshop! Zijn mensen positief over jouw product? Maak dan een kolom met recensies aan!

5. Zorg ervoor dat je SEO in orde is

Een goede webshop is natuurlijk geoptimaliseerd. SEO zorgt ervoor dat jouw webpagina goed vindbaar is op Google. Dit kun je doen door zoekwoorden met een hoog zoekvolume te gebruiken in je titels en kopteksten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je meta titels en beschrijvingen in orde zijn. Heb je deze zaken op orde? Dan zal jouw webshop goed op Google scoren. 

6. Gebruik foto’s en video’s om je producten te laten zien

Het is belangrijk dat je de functionaliteit van jouw producten laat zien. Plaats daarom meerdere foto’s van goede kwaliteit die het product vanuit meerdere hoeken laat zien. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om video’s te plaatsen. Zo kun je laten zien hoe het product werkt en wat de meerwaarde ervan is. 

7. Wees transparant

Eerlijkheid zorgt voor vertrouwen bij de klant. Plaats geen informatie die niet waar is, dit zal zorgen voor hoge verwachtingen. Als je die uiteindelijk niet waar kunt maken, dan zullen de klanten hun vertrouwen verliezen. Plaats ook informatie over de levertijd en garantievoorwaarden, want dit geeft de klant een goed gevoel over jouw product. 

8. Zorg voor engagement

Zorg ervoor dat mensen zich betrokken voelen bij jouw webshop. Denk hierbij aan het posten op social media. Post mooie foto’s van jouw producten op Instagram en Pinterest, en promoot op Facebook. Dit zal ervoor zorgen dat meer mensen jouw producten te zien krijgen, maar het zorgt ook voor interactie. 

9. Verstrek kortingen

Doe regelmatig aan acties, want een lagere prijs zal meer klanten trekken. Mensen zullen onderling suggesties aan elkaar doen als er een aanbieding is. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat je kunt concurreren met andere aanbieders. Kortom, een perfecte methode om snel nieuwe klanten te werven. 

10. Zorg voor een goede klantenservice 

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets misgaat bij een bestelling. Om de schade te herstellen, is het belangrijk dat je een goede en behulpzame klantenservice hebt. Help de klant goed zodat hij of zij vertrouwen blijft houden in jouw webshop. Een goede klantenservice kan zelfs het vertrouwen verhogen!

Meer weten over het bouwen van een webshop?

Wil je graag meer weten over hoe wij te werk gaan wat betreft het bouwen van maatwerk websites? Neem dan contact op met Digital Wizards om erachter te komen wat wij voor jou kunnen betekenen!

Lees al onze blog artikelen of bekijk hier al onze marketing termen of website termen om meer basiskennis te verkrijgen over online marketing.

Recente blog artikelen

Medium

Google Keyword planner

Leestijd: 7 minuten

Succes met SEA en SEO begint bij een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan het goed inzamelen van data waaronder kansrijke zoekwoorden en een concurrentie analyse.

Hans Boersma - Digital Wizards
Hans Boersma

Wil je meer weten over online marketing of een maatwerk website/webshop? Neem direct contact op met Digital Wizards oprichter Hans Boersma.

 hans@digitalwizards.nl
 036-2002660

Volg ons
Andere artikelen
 • Beginner

  12 tips voor WordPress

  Leestijd: 8 minuten

  12 tips voor WordPress Ga je beginnen met je eigen WordPress website? Of heb je nu al een tijdje een WordPress website, maar…

 • Beginner

  WordPress voordelen

  Leestijd: 8 minuten

  WordPress voordelen WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Meer dan één derde van alle websites die op internet…

 • Medium

  Wat is linkbuilding?

  Leestijd: 8 minuten

  Wat is linkbuilding? Met linkbuilding bouw je kwalitatieve backlinks op naar jouw website of belangrijke pagina’s op jouw website. Met linkbuilding wil je…

 • Beginner

  Hoger in Google

  Leestijd: 8 minuten

  Hoger in Google komen Je hebt een nieuwe website gemaakt voor jouw onderneming, product of service. Alles ziet er fantastisch uit, maar er…

 • Medium

  Domein autoriteit

  Leestijd: 8 minuten

  Domein autoriteit is een zoekmachine ranking die is ontwikkeld door het SEO bedrijf MOZ. De schaal van MOZ geeft een score van 1…

 • Beginner

  Wat is SEA?

  Leestijd: 12 minuten

  SEA: Zoekmachine adverteren Er bestaan meerdere manieren om het verkeer naar je website te verhogen. Eén van de snelste manieren is vanuit zoekopdrachten…

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van Google Shopping. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Jouw gegevens