Zoekwoorden onderzoek Gemeente Amstelveen

Voor de Gemeente Amstelveen heeft Digital Wizards een zeer uitgebreid zoekwoorden onderzoek gedaan van vijf templates voor Visit Amstelveen.

Visit Amstelveen

De Gemeente Amstelveen heeft begin 2020 een nieuw platform opgezet, dat later in 2020 live is gegaan: Visit Amstelveen. Het platform heeft twee doelen:

  1. Informeren van Amstelveners voor activiteiten en andere informatievoorziening in de stad.
  2. Aantrekken en informeren van expats en toeristen die te gast zijn in Amstelveen en meer willen weten over de stad.

Om goed de content van het nieuwe platform in te richten, is Digital Wizards gevraagd een uitgebreid zoekwoorden onderzoek te doen. Digital Wizards is aan de slag gegaan met deze opdracht en heeft vijf uitgebreide templates uitgewerkt.

Zoekwoorden onderzoek

Samen met de Gemeente Amstelveen hebben we gekeken naar de wensen voor de indeling van de categorieën. Doordat Visit Amstelveen een zeer breed platform is, was het belangrijk goed de data in te delen in categorieën. Er is gekozen voor vijf categorieën:

  1. Merk/profiel van Amstelveen
  2. Agenda van evenementen in Amstelveen
  3. Ontdek Amstelveen
  4. Winkelen in Amstelveen
  5. Bereikbaarheid/route plannen

Met deze indeling hebben de copywriters – die over verschillende onderwerpen schrijven – goed inzicht in de onderwerpen en zoekwoorden waarover geschreven moet worden.

Bevindingen zoekwoorden onderzoek

Niet alle informatie kan gedeeld worden, maar een drietal punten wel. Uit het uitgebreide onderzoek zijn een aantal leuke bevindingen gekomen:

  1. Er wordt veel gezocht op parkeren en openingstijden: voor een platform als Visit Amstelveen is het een must om hierop vertoond te worden.
  2. Veel bezoekers zoeken specifiek op winkels en winkelketens, ook dit is interessant.
  3. Oorspronkelijk werd gedacht dat er veel zou worden gezocht op horeca en dat hier op ingezoomd moest worden: door het onderzoek lijkt dit minder interessant te zijn.
Klant

Gemeente Amstelveen

Periode

Maart 2020

Werkzaamheden

SEO: zoekwoorden onderzoek

Resultaat

Vijf uitgebreide templates met SEO-inzichten

Gerelateerde projecten

Benieuwd aan welke andere gerelateerde projecten Digital Wizards nog meer heeft gewerkt? Bekijk hier diverse projecten waarin we onder andere SEA, SEO of een maatwerk website hebben ingezet.

Als online marketing bureau weten we natuurlijk alles van online marketing. We streven naar winstgevende omzet op de korte termijn en voor online groei op langere termijn.

Welke expertises hebben we ingezet?

SEA, SEO of toch een maatwerk website: bij Digital Wizards ben je op het juiste adres. Voor dit project hebben we de volgende expertises ingezet om tot een goed resultaat te komen.

[portfolio_slider_related_service]