Nieuwe website Pizza Maffia

Achtergrond

Veel familieleden van Hans Boersma, oprichter van Digital Wizards, hebben een eigen restaurant. Hun restaurants bieden bezorgings- en afhaalservices aan. Dit gaat via de bestaande concerns als Thuisbezorgd, Deliveroo en Uber Eats. Dit klinkt als een goede samenwerking, maar schijn bedriegt. De verschillende concerns vragen torenhoge commissiepercentages aan restauranthouders. Zo vraagt Thuisbezorgd tenminste 13% commissiekosten per bestelling. Restauranthouders verdienen bijna niks aan hun bestellingen en in sommige gevallen maken ze zelfs verlies.

Boersma wilde graag zijn familie en andere restauranthouders in Nederland helpen. Hij vindt het absurd dat restauranthouders zo veel commissie moeten afdragen aan een concern dat niks anders doet dan bestellingen opnemen. Als reactie hierop besloot hij om de vergelijkingswebsite Pizza Maffia op te richten. Klanten kunnen via Pizza Maffia het aanbod van verschillende restaurants in de buurt zien. Vervolgens kunnen ze via de website van het restaurant, of telefonisch, een bestelling plaatsen. En dat tegen 0% commissiekosten, Pizza Maffia is helemaal gratis! Op deze manier hoopt Boersma een einde te maken aan deze ‘’Maffiapraktijken’’.

Aanpak

Pizza Maffia is een initiatief van Digital Wizards. Normaal worden er alleen website voor klanten gebouwd, maar dit project is erop gericht om restauranthouders te helpen. Het is gebruikelijk dat eerst een afspraak met de klant gemaakt om alle wensen door te nemen, maar dit is een project op eigen initiatief, wat een andere aanpak vereist.

Veel restaurants aan de database toevoegen

Er is een team van professionals samengesteld om dit project te voltooien. Eerst is op lokaal niveau gekeken. We hebben geïnventariseerd welke restaurants in Amstelveen een eigen website hebben waar eten besteld kan worden. Vervolgens zijn deze restaurants aan de database toegevoegd. Zodoende is de eerste opzet van Pizza Maffia tot stand gekomen.

Er is een pagina gemaakt met alle restaurants in Amstelveen waar je eten kunt bestellen. Vervolgens is de database uitgebreid naar landelijk niveau. Natuurlijk is het niet mogelijk om alle restaurants in Nederland handmatig in de database te zetten. Daarom is er voor gekozen om alle grote ketens in verschillende Nederlandse steden, zoals Domino’s Pizza, New York Pizza en Spare Rib Express aan de database toe te voegen. Het is de bedoeling dat restauranthouders in verschillende steden uiteindelijk zelf hun restaurant aan de database toevoegen.

Daarnaast is er een uitgebreid zoekwoorden onderzoek uitgevoerd, zo kunnen de menu’s en de content gevuld worden met woorden waar mensen vaak op zoeken op zoekmachines. Op deze manier wordt Pizza Maffia snel gevonden op verschillende zoekmachines.

Het bouwen van de vergelijkingssite Pizza Maffia

Het Digital Wizards team is met de database aan de slag gegaan met de WordPress-website Pizza Maffia. Het is belangrijk dat de vergelijkingssite gebruiksvriendelijk is voor mensen die online eten willen bestellen. Elke stad die in de database staat, heeft zijn eigen pagina gekregen. Zo kun je gemakkelijk het aanbod aan restaurants in jouw stad zien. Daarnaast is het ook mogelijk om te filteren op verschillende keukens, zo kun je makkelijk de gerechten vinden waar jij trek in hebt.

Er zijn op Pizza Maffia speciale features geplaatst waar restauranthouders hun restaurant kunnen toevoegen. Zo kunnen restauranthouders zelf de database uitbreiden. Elk restaurant heeft zijn eigen pagina waar het menu en de contactgegevens te vinden zijn. Met de contactgegevens kun je een bestelling plaatsen op de website van het restaurant, of je kunt telefonisch een bestelling plaatsen bij

Resultaat

Binnen een paar weken is het Digital Wizards gelukt om een goed werkende website neer te zetten met een strak design en een zeer gebruiksvriendelijke interface. Pizza Maffia is officieel de strijd aangegaan met de bezorging concerns. Online eten bestellen zal veel eerlijker worden dankzij Pizza Maffia.

Onze werkzaamheden

  • WordPress development.
  • Content vullen en pagina’s opstellen.
  • Zoekmachine Optimalisatie.
  • Logo ontwerp,webdesign en huisstijl.
  • Begeleiding livegang en nazorg.

Behaalde resultaten

  • Mooie nieuwe website die de strijd aan kan gaan met ‘de grote jongens’.
  • Bereik in 100 Nederlandse steden.
  • Binnen 1,5 maand een platform waar >500 restaurant op staan vermeld.

"Met dit nieuwe platform kunnen de restauranthouders in Nederland een serieus én gratis alternatief bieden."

Pizza Maffia